Fiat Panda

FIAT Panda sai tulokseksi 0 tähteä

FIAT Pandan turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: lisävarusteena kuljettaja ja etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavöiden voimanrajoittimet: kuljettaja, etumatkustaja
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan rintakehän suoja oli heikko. Testit osoittivat hyvää suojaa sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisille. FIAT osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja matkustajan pään ja niskan suojaus oli heikko. Rintakehän suojaus oli vähäinen. Takamatkustajien turvavöistä rintakehään kohdistunut paine johti huonoihin arvosanoihin tältä alueelta, minkä seurauksena suojauksen taso arvioitiin huonoksi. Matkustajien niskan suojaus oli myös heikko.

Sivutörmäystestissä rintakehän suojaus oli vähäinen johtuen kylkiluihin kohdistuneesta paineesta. Muut vartalonosat saivat hyvän suojan. Pylvästestiä ei suoritettu.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli vähäinen. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti huonoa piiskaniskusuojaa. Pandaa ei ole varustettu automaattisella hätäjarrutusjärjestelmällä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä sekä 6- että 10-vuotiasta simuloivien nukkejen pään ja niskan suojaus oli huono. 10-vuotiaan rintakehän suojaus oli heikko. Sivutörmäyksessä 6-vuotiasta simuloivan nuken pää ei ollut kunnolla turvaistuimessa, josta seurasi huono pään suojaus. Tämä johti myös 10-vuotiaan nuken korkeaan loukkaantumisriskiin nukkejen päiden osuessa. 10-vuotiaan nuken kaulaan kohdistuneet voimat osoittivat huonoa suojausta. Kaiken kaikkiaan Panda ei saanut pisteitä lasten suojauksesta.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja ei saa selvää tietoa järjestelmän tilasta, ja järjestelmä ei saanut pisteitä. Pandassa on ISOFIX-kiinnitys mutta ei i-Size kiinnitystä takapenkin reunapaikoilla. Turvaistuimet on kunnolla kiinnitettävissä, poislukein takapenkin keskipaikka.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin riittävä tai vähäinen, tuulilasin alareuna ja jäykät tuulilasin pilarit antoivat huonon suojan. Puskuri suojasi jalankulkijan jalkoja pääosin vähäisesti, mutta lantion saama suoja oli vähintään riittävä.

Turvavarusteet­­­

Pandassa on turvavyömuistutin kaikilla paikoilla, mutta takapenkin järjestelmä ei täyttänyt Euro NCAP:in vaatimuksia ja järjestelmä pisteytettiin vain etupenkin osalta. Pandassa ei ole muita NCAP:in pisteyttämiä avustimia.

Kokonaisarvio:

0/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Fiat
 • Malli:

  Panda
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  45%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  16%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  47%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  7%
  100%