Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Fiat 500L 2012

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)

lasten suoja 38 pistettä (78 %)

jalankulkijatörmäys 23 pistettä (65 %)

turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Fiat 500L sai tulokseksi 5 tähteä

Fiat 500L:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, kaikkien matkustajien päätä suojaava turvaverho ja kuljettajan ja etumatkustajan sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kuljettajan ja etumatkustajan paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet turvaistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Fiat 500L:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Etumatkustaja sai hyvän suojan koko vartalolleen. Kuljettaja ja etumatkustaja saivat hyvän suojan polville ja reisille. Fiat osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Kaikki matkustajat saivat hyvän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden kehonosien saama suoja oli hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Etutörmäystestissä 3-vuotiasta lasta ja 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissaan. Etutörmäystestissä selkä menosuuntaan asennettu 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken turvaistuin liikkui eteenpäin ja vaurioitti etumatkustajan penkin selkänojaa. Nukke säilyi kuitenkin vaurioitumattomana, joten se ei aiheuttanut pistemenetyksiä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton osiin.

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei saa tarpeeksi riittävää tietoa turvatyynyn tilasta. Autossa olevat kyltit varoittavat selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet sen antamasta suojasta jalankulkijan jaloille. Lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepelti antoi hyvän suojan. Aikuisen pään iskukohdissa konepellin antama suoja oli valtaosin heikko.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Fiat 500L:ssä, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavilla osaan 500L-malleja, mutta ei kaikissa, joten sitä ei arvosteltu. Etumatkustajien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Fiat
 • Malli:

  500L
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  65%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%