Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Fiat 500 2007

etutörmäys 15 (94%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 35 pistettä
jalankulkijatörmäys 14 (39%)
lasten suoja 28 (57%)

Fiat 500 sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta, kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta sekä kaksi tähteä neljästä jalankulkijaturvallisuudesta.

Fiat 500 varusteluun kuuluvat muun muassa kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho sekä kuljettajan polviturvatyynyt. Etuistuimissa on turvavöiden kaksivaiheiset esikiristimet, voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten. Lisäksi autossa on ABS-jarrut ja sähköinen jarruvoiman jako (EBD).

Etutörmäystesti

Ohjaamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Turvatyyny suojasi hyvin kuljettajan jalat. Fiat pystyi osoittamaan, että turvatyyny suojaa sekä iso- että pienikokoisia kuljettajia eri istuma-asennoissa. Kojelaudan rakenteet eivät aiheuttaneet loukkaantumisriskiä etumatkustajan polville ja reisiluille.

Sivutörmäystesti

Ei erityistä huomautettavaa.

Lapsiturvallisuus

Sivutörmäystestissä kolmivuotiasta lapsimatkustajaa esittävän nuken pää heilahti ulos lastenistuimesta ja osui puolitoistavuotiaan lapsen istuimen reunaan. Samassa testissä puolitoistavuotiasta lasta esittävän nuken pää iskeytyi lastenistuimen reunaan. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois lastenistuimen asentamista varten. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selvä. Takaistuimen reunapaikkojen Isofix-kiinnikkeet oli merkitty epäselvästi.

Turvavyömuistutin

Fiatissa on turvavyömuistutin etuistuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Konepeiton etureuna jäi testissä pisteittä jalankulkijoiden jalkojen suojasta. Konepeitto tarjosi heikon suojan jalankulkijoiden päille.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Fiat
 • Malli:

  500
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä