Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Daihatsu Materia 2007

etutörmäys 10 (63%)
sivutörmäys 15 (83%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 27 pistettä
jalankulkijatörmäys 16 (44%)
lasten suoja 33 (67%)

Daihatsu Materia sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Daihatsu Materian varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten löytyvät takaistuimen reunapaikoilta. Autossa on turvavyömuistuttimet etuistuimilla. Auton istuimissa on piiskaniskuvammoja ehkäisevää tekniikkaa. Autossa on myös ABS-jarrut, hätäjarrutustehostin ja elektroninen jarruvoimien jako.

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. Testinuken mittaustulokset osoittivat sääri- ja reisiluiden huomattavaa liikettä, joka voi aiheuttaa polvivammoja. Kun tämä yhdistetään kojelaudan rakenteista annettuihin virhepisteisiin, saadaan polvien, reisiluiden ja lantion suojan arvosanaksi heikko.

Sivutörmäystesti

Päätä suojaava turvatyyny on lisävaruste. Koska se ei ole vakiovaruste, autolle ei suoritettu pylvästestiä.

Lapsiturvallisuus

Kuljettajalle annettava tieto etuistuimen poiskytkettävän turvatyynyn tilasta ei ole riittävän selkeä. Sen sijaan selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen asentamisesta etumatkustajan paikalle silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois, varoitetaan selkeästi. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ei ole merkitty riittävän selkeästi.

Turvavyömuistutin

Daihatsussa on turvavyömuistuttimet etuistuimilla.

Jalankulkijaturvallisuus

Puskuri tarjosi jalankulkijalle enimmäkseen kohtalaisen suojan, kuten myös jalankulkijan pään todennäköiset osumakohdat konepeitossa. Konepeiton etureunan suoja ja lapsen pään todennäköiset osumakohdat puolestaan tarjosivat enimmäkseen huonon suojan.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2007
 • Auton valmistaja:

  Daihatsu
 • Malli:

  Materia
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä