Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Daihatsu Cuore 2008

etutörmäys 11 (69%)
sivutörmäys 13 (72%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 1
kaikkiaan 25 pistettä
jalankulkijatörmäys 12 (33%)
lasten suoja 32 (65%)

Daihatsu Cuore sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja kolme tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Daihatsu Cuoren varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt. Autossa on turvavyömuistutin kuljettajalle sekä turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet etuistuimilla. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto, ABS-jarrut ja hätäjarrutehostin.

Etutörmäystesti

Daihatsu Cuoren matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa törmäyksessä. Matkustajan turvatyynyn laukeamisnopeus aiheutti huolta matkustajien kasvojen ja silmien loukkaantumisriskistä. Ohjauspylväs, virtalukko sekä ohjaustehostimen moottori aiheuttivat loukkaantumisriskin kuljettajan reisille. Hansikaslokeron kansi sekä sen tukirakenteet aiheuttivat puolestaan etumatkustajan reisien loukkaantumisriskin.

Sivutörmäystesti

Kuljettajan selkärankaan kohdistui selvä rasitus ja loukkaantumisriski. Koska autoa ei ollut varustettu turvaverhoilla, pylvästestiä ei suoritettu.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi, vaikka ohjeet turvatyynyn käytöstä lastenistuimen kanssa olivat muuten selkeät. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut merkitty riittävän selvästi.

Turvavyömuistutin

Cuoressa on ainoastaan kuljettajan turvavyömuistutin.

Jalankulkijaturvallisuus

Konepeiton osa, johon lapsijalankulkijoiden pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, arvioitiin suojaltaan enimmäkseen heikoksi. Aikuisten vastaava suoja jalkojen kohdalla arvioitiin sekin heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Daihatsu
 • Malli:

  Cuore
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä