Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Dacia Sandero 2008

etutörmäys 12 (75%)
sivutörmäys 12 (67%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 24 pistettä
jalankulkijatörmäys 6 (17%)
lasten suoja 38 (78%)

Dacia Sandero sai kolme tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudessa ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudessa. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli yksi tähti neljästä.

Sanderon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt sekä turvavöiden voimanrajoittimet etuistuimilla. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on ABS-jarrut ja hätäjarrutehostin.

Etutörmäystesti

Sanderon matkustamon rakenteet säilyttivät muotonsa törmäyksessä, vaikka jokunen A-pilarin alaosan pistehitsauskiinnitys irtosikin. Edessä istuvien testinukkejen päät osuivat turvatyynyihin hallitusti. Kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin etumatkustajien reisille ja säärille.

Sivutörmäystesti

Sandero testattiin ensin ilman sivuturvatyynyjä. Tulos rintakehän loukkaantumisrikin osalta oli heikko. Pylvästestiä ei tehty. Toisessa testissä autossa oli sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Nämä molemmat ovat markkina-alueesta riippuen joko vakio- tai lisävaruste. Testitulos parani lantion, keskivartalon – sekä erityisesti rintakehän – osalta. Myös pään suoja arvioitiin hyväksi. Auto sai pylvästestistä täydet pisteet.

Lapsiturvallisuus

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei ilmoiteta riittävän selvästi, eikä ilmoitus ole pysyvä. Isofix-kiinnikkeiden sijaintia takaistuimen reunapaikoilla ei ollut merkitty riittävän selvästi.

Turvavyömuistutin

Sanderossa ei ole lainkaan matkustajien turvavyömuistuttimia.

Jalankulkijaturvallisuus

Sen paremmin puskuri kuin konepeiton etuosakaan ei saanut pisteitä jalankulkijasuojasta. Konepeiton rakenteet arvioitiin enimmäkseen heikoksi sekä aikuisen että lapsen pään iskukohtien suojan osalta.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Dacia
 • Malli:

  Sandero
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä