Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Dacia Lodgy 2012

aikuismatkustajien suoja 26 pistettä (72 %)

lasten suoja 38 pistettä (77 %)

jalankulkijatörmäys 16 pistettä (44 %)

turvavarusteet 2 pistettä (29 %)

Dacia Lodgy sai tulokseksi 3 tähteä

Dacia Lodgyn varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan turvavyössä on esikiristin ja kuljettajan sekä etumatkustajan turvavöissä on voimanrajoittimet. Etupenkeillä on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Etutörmäyksessä tuulilasin kehys vääntyi voimakkaasti tuulilasin yläpuolelta ja katto painui kasaan B-pilarin etupuolelta. Takamatkustajan lattia irtosi kokoaan keskitunnelista aina kuljettajan jalkatilaan saakka. Lodgy menetti pisteitä matkustamon heikosta kestävyydestä. Kuljettajan rintakehä sai vähäisen suojan ja kojelaudan rakenteet aiheuttivat loukkaantumisriskin kuljettajan ja etumatkustajan polville ja reisille. Jalkatilan vääntyminen aiheutti sen, että kuljettajan jalkojen ja nilkkojen saama suoja oli vähäistä.

Sivutörmäystestissä pää, vatsan seutu ja lantio saivat hyvän suojan ja rintakehä riittävän suojan. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikko. Istuin ja pääntuki suojasivat huonosti peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan, mikä estää tehokkaasti pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkin on kuitenkin huonosti merkattu, eikä kuljettaja saa riittävän hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä. Pysyvästi kiinnitetty kyltti varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja useimmissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Konepellin etureuna sen sijaan suojasi jalankulkijaa huonosti, eikä saanut yhtään pistettä. Useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa konepelti suojasi huonosti tai vähäisesti. Aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Lodgyssa ei ole vakiovarusteena elektronista ajonvakautusjärjestelmää, joten Euro NCAP ei arvioinut sitä. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa malleissa. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavilla Lodgyyn, mutta koska se ei ole vakiovaruste, Euro NCAP ei arvioinut järjestelmää.

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Dacia
 • Malli:

  Lodgy
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  72%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  77%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  44%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  29%
  100%