Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Dacia Duster 2011

aikuismatkustajien suoja 27 pistettä (74 %)
lasten suoja 38 pistettä (78 %)
jalankulkijatörmäys 10 pistettä (28 %)
turvavarusteet 2 pistettä (29 %)

Dacia Duster sai tulokseksi 3 tähteä

Dacia Dusterin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Dusterin matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa, mutta tavaratilan luukku aukesi törmäyksessä, mikä vähensi pisteitä. Testinukkejen lukemat osoittivat, että kuljettajan ja matkustajan rintakehälle saama suoja oli vähäistä. Polvet ja reidet eivät vahingoittuneet testissä, mutta kuljettajan puolella kojelaudan rakenteiden arvioitiin aiheuttavan loukkaantumisriskin, minkä vuoksi kuljettajan puolen antama suoja erikokoisille ja eri asennoissa istuville henkilöille arvioitiin vähäiseksi. Sivutörmäystestissä kuljettajan ovi avautui, mikä vähensi auton saamia pisteitä. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä ovet pysyivät kiinni, mutta kuljettajan rintakehän suoja oli heikko. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

Duster sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken pään liikkuminen oli hyvin kontrolloitua etutörmäyksessä. Sekä 1,5-vuotiasta että 3-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan selkeästi, mutta varoitustarra ei ole tarpeeksi hyvin kiinnitetty häikäisysuojaan.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri ja konepeiton etureuna antoivat huonon suojan jalankulkijan jaloille, eivätkä ne saaneet yhtään pistettä testeissä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Sen sijaan aikuisen pään iskukohdissa suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä on saatavana lisävarusteena, mutta sitä ei huomioitu arvioinnissa. Kuljettajan turvavyömuistutin on vakiovaruste. Etumatkustajan turvavyömuistutin on lisävaruste, mutta koska sen oletetaan olevan vakiona lähes kaikissa myytävissä autoissa, se huomioitiin Euro NCAPin testissä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

3/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Dacia
 • Malli:

  Duster
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  74%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  28%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  29%
  100%