Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Citroën DS5 2011

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (89 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 15 pistettä (40 %)
turvavarusteet 7 pistettä (97 %)

Citroën DS5 sai tulokseksi 5 tähteä

Citroën DS5:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Citroën pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. DS5 sai täydet pisteet sivutörmäyksessä antamastaan suojasta. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli sen sijaan heikko. Istuin ja pääntuki antoivat vain vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

DS5 menetti pisteen osan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta etu- ja sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkin on selvästi merkitty ja kuljettaja saa selkeää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ansaitsi pisteet. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeiton antama suoja vaihteli hyvän, vähäisen ja heikon välillä. Aikuisen pään iskeytymiskohdissa suoja oli huono kaikissa kohdin, eikä auto saanut yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin ovat vakiovarusteena DS5:ssä ja ne vastaavat Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Citroën
 • Malli:

  DS5
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  89%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  40%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  97%
  100%