Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Citroën DS3 2009

aikuismatkustajien suoja 31/36 (87 %)
lasten suoja 35/49 (71 %)
jalankulkijatörmäys 13/36 (35 %)
turvavarusteet 6/7 (83 %)

Citröen DS3 sai tulokseksi 5 tähteä

Citröen DS3:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan yksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaava turvaverho. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä. Kuljettajan ja etumatkustajan istuimissa on turvavyömuistuttimet.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvien ja reisien suoja arvioitiin hyväksi. Citroën pystyi osoittamaan D3:n suojaavan erikokoisia ja eri istuma-asennoissa istuvia matkustajia yhtä tehokkaasti. Sivutörmäyksessä auto sai maksimipisteet. Voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän alueen suoja arvioitiin heikoksi nuken kylkiluiden vaurioiden vuoksi. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja arvioitiin vähäiseksi.

Lasten suoja

Molemmat nuket istuivat kasvot menosuuntaan asennetuissa istuimissa. Kummankaan kohdalla pään heilahdus eteenpäin etutörmäystestissä ei ollut liiallista ja sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin turvaistuimessa. Etuistuimen turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä, jolloin selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käyttö on mahdollista, mutta tiedot turvatyynyn tilasta eivät ole riittävän selkeitä. Varoitus selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisesta ilman turvatyynyn kytkemistä pois päältä ei ole saatavilla kaikilla eurooppalaisilla kielillä, eikä se saanut Euro NCAPin hyväksyntää.

Jalankulkijatörmäys

Konepeiton antama suoja jalankulkijan pään todennäköisten iskukohtien osalta oli huono eikä saanut yhtään pistettä. Puskuri sai etupäässä hyvät pisteet jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta.

Turvavarusteet

Kaikissa DS3:n malleissa elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena. Kuljettajan ja etumatkustajan istuimissa on turvavyömuistuttimet, ja autossa on säädin kuljettajalle maksiminopeuden määrittämiseen.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Citroën
 • Malli:

  DS3
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  71%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  35%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  83%
  100%