Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Citroën C4 Picasso 2013

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (86 %)

lasten suoja 44 pistettä (88 %)

jalankulkijatörmäys 25 pistettä (68 %)

turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Citroen C4 Picasso sai tulokseksi 5 tähteä

Citroen C4 Picasson varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Citroen osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikkoa. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

C4 Picasso sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan testinuken suojauksesta. Se ja 1,5-vuotiasta simuloiva nukke istuivat testeissä kasvot menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa. Etutömäystestissä kumpikin nukke sai hyvän suojan auton rakenteisiin osumiselta. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois, jolloin istuimella voi käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvää tietoa turvatyynyn tilasta. Kaikki turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu, voidaan asentaa autoon.

Jalankulkijatörmäys

Konepelti antoi hyvän suojan useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa. Aikuisten päiden iskeytymiskohdissa suoja oli riittävä tai vähäinen. Puskuri sai täydet pisteet sen jalankulkijan jaloille antamasta suojasta. Konepellin etureuna puolestaan suojasi huonosti jalankulkijan lantion seutua eikä saanut yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Picasso-malleissa, ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ja kuljettajan asettama huippunopeuden säädin ovat vakiovarusteita.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Citroën
 • Malli:

  C4 Picasso
 • Autoluokat:

  Tila-autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  68%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%