Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Citroën C4 2010

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (90 %)
lasten suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijatörmäys 15 pistettä (43 %)
turvavarusteet 7 pistettä (97 %)

Citroën C4 sai tulokseksi 5 tähteä

Citroën C4:n etuturvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Auton varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt ja sivuturvatyynyt sekä päätä suojaavat turvatyynyt.

Aikuismatkustajien suoja

Etutörmäyksessä Citroën C4:n matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa. Kuljettaja ja etumatkustaja saivat pääosin hyvän suojan, eivätkä kojelaudan rakenteet aiheuttaneet loukkaantumisriskiä erikokoisille ja eri asennoissa istuville. Sivutörmäystestissä rintakehän suoja oli riittävä. Sen sijaan pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikko ja vatsan alueen suojaus riittävä. Peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan auto antoi vähäisen suojan.

Lasten suoja

Etutörmäyksessä kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista. 1,5-vuotiasta lasta simuloiva nukke istui selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa, joka antoi myös hyvän suojan päälle. Sivutörmäystestissä molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois päältä hansikaslokerossa olevalla kytkimellä, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen asentamisen tälle paikalle. Turvatyynyn tilasta varoitetaan selkeästi ja järjestelmä palkittiin testissä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri sai täydet pisteet jalankulkijan säärille antamastaan suojasta. Sen sijaan konepeiton etureuna, johon jalankulkijan reisi todennäköisimmin osuu, antoi huonon suojan. Konepeiton antama suoja oli vaihtelevan tasoista niissä kohdissa, joihin lapsen pää todennäköisesti iskeytyisi. Aikuisten päiden iskukohdissa konepeiton suoja oli kokonaisuudessaan erittäin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) ja etuistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa C4-malleissa lähes kaikissa Euroopan maissa. Jossain Euroopan maissa ESC on vakiona osassa malleja ja saatavana lisävarusteena muihin malleihin. Autojen, joissa ESC on vakiona, myynnin odotetaan kattavan niin suuren osan Citroën C4:n myynnistä, että Euro NCAP antoi järjestelmästä pisteen. Nopeudenrajoitin eli järjestelmä, jolla kuljettaja voi asettaa auton maksiminopeuden, on vakiona kaikissa malleissa. Samoin kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  Citroën
 • Malli:

  C4
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  43%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  97%
  100%