Citroën C3

aikuismatkustajien suoja 33,5 pistettä (88%)
lapsimatkustajien suoja 41,0 pistettä (83%)
jalankulkijan suoja 25,0 pistettä (59%)
turvavarusteet 7,0 pistettä (58%)

Citroën C3 sai tulokseksi 4 tähteä

Citroën C3:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Lantioturvatyyny: ei saatavilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla, lisävarusteena etumatkustajan paikalla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi kuljettajan ja takamatkustajan niska ja rintakehä, joiden suoja oli riittävää.

Sivutörmäystestissä C3 suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia ja sai täydet pisteet. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä kaikki muut vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka saama suoja oli riittävä.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. C3:ssa ei ole automaattista hätäjarrutusjärjestelmää.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta simuloivan testinuken rintakehän ja 10-vuotiasta simuloivan testinuken niskan suoja oli vähäistä, mutta muiden vartalonosien suoja joko hyvä tai riittävä. Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepelti suojasi jalankulkijaa valtaosin riittävästi. Tuulilasin alareuna ja tuulilasin reiunat suojasivat jalankulkijaa heikosti. Jalankulkijan lantion ja jalkojen saama suoja oli hyvä ja sai täydet pisteet.

Turvavarusteet

Etu- ja takaistuinten turvavyömuistutin on C3:n vakiovaruste. Nopeusavustin tunnistaa kulloinkin voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ilmoittaa sen kuljettajalle, joka voi asettaa nopeudenrajoittimen tähän nopeuteen. Vakiovarusteinen aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa, mikäli auto on ajautumassa pois ajokaistalta ja ohjaa auton takaisin kaistaviivojen väliin.

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Citroën
 • Malli:

  C3
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  59%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  58%
  100%