Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Citroën C3 2002

etutörmäys 13 (81%)
sivutörmäys 14 (78%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 11 (31%)

C3:n testitulokset olivat tasapainoisia. Matkustamon rakenne säilyi hyvin, muodonmuutos etutörmäyksessä jäi pieneksi. Turvavyöt osoittautuivat erittäin hyvin suojaaviksi, rintakehän kuormitus oli epätavallisen alhainen. Sivutörmäyssuoja oli kohtalainen, mutta loukkaantumisriskiä vähentäisi lisävarusteisen päätä suojaavan sivuturvatyynyn käyttö. Lasten turvaistuinten suoja oli epätasainen: kolmivuotiaan suoja oli heikko sekä etu- että sivutörmäyksessä. Jalankulkijoiden suoja oli kuitenkin keskimääräistä parempi.

Etutörmäys

Pieneksi autoksi C3:n matkustamo ja turvavyöt suojasivat erittäin hyvin. Varsinkin kuljettajan ja matkustajan rintakehän kuormitus sai testaajilta kiitosta. Pienten autojen yleisenä ongelmana on kuljettajan polvien heikko suoja, näin on myös C3:ssa, jossa ohjauspylväs aiheuttaa loukkaantumisriskin. Muuten polvia uhkaavat vaarat on onnistuttu eliminoimaan. Takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö suojaa merkittävästi lantiovyötä paremmin.

Sivutörmäys

Istuimeen kiinnitetyn rintakehää suojaavan sivuturvatyynyn ansiosta sivutörmäyssuoja on kohtalainen. Testinuken pään takaosa osui kuitenkin B-pilariin ja lisävarusteinen päätä suojaava turvatyyny olisi hyödyllinen. Rintakehä sai osumia istuimen reunasta ja turvatyynystä ja maha osui ovipaneeliin käsinojan alapuolella.

Lasten turvaistuin

Matkustajan etuturvatyyny on kytkettävissä manuaalisesti pois päältä. Tästä kertovat irrotettavat kaavio ja tekstitarra kojelaudan matkustajan puoleisessa päässä. Varoitus loukkaantumis- tai hengenvaarasta sijoitettaessa turvaistuin matkustajan paikalle oli kuitenkin puutteellinen. Kolmivuotiaan turvaistuin oli kasvot menosuuntaan ja puolitoistavuotias istui selkä menosuuntaan. Kolmivuotiaan suoja oli puutteellinen sekä etu- että sivutörmäyksessä, puolitoistavuotias oli sitä vastoin hyvin suojassa molemmissa törmäyksissä.

Törmäys jalankulkijaan

Citroen on selvästi kiinnittänyt huomiota jalankulkijoiden suojaan C3:n suunnittelussa. Tuulilasin antaman hyvän päänsuojan ansiosta jalankulkijatestin tulos on kaksi tähteä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2002
 • Auton valmistaja:

  Citroën
 • Malli:

  C3
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä