Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Chevrolet Trax 2013

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)
turvavarusteet 7 pistettä (81 %)

Chevrolet Trax sai tulokseksi 5 tähteä

Chevrolet Traxin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaavat turvaverhot ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimien reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurointi turvaistuimille.

Chevrolet Trax on identtinen auto Opel Mokkan kanssa. Uusia testejä on tehty sitä mukaa kun testit ovat muuttuneet vuodesta 2012 vuoteen 2013.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Chevrolet osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja pään, vatsan seudun sekä lantion saama suoja oli hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaniskuvammaa vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istutetun kolmivuotiasta lasta simuloivan nuken pään liike ei ollut etutörmäystestissä liiallista. Sivutörmäystestissä molemmat nuket (3- ja 1,5-vuotiasta simuloivat) pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, mikä ehkäisee tehokkaasti lapsen pään osumista auton rakenteisiin. Kaikki turvaistuimet, joihin auton kiinnitykset on suunniteltu, voidaan asentaa autoon. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois, jolloin istuimella voi käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja saa hyvää tietoa turvatyynyn tilasta.

Jalankulkijatörmäys

Konepelti antoi hyvän suojan useimmissa lapsen pään todennäköisissä iskeytymiskohdissa. Aikuisten päiden iskeytymiskohdissa suoja oli riittävä tai vähäinen. Puskuri sai täydet pisteet sen jalankulkijan jaloille antamasta suojasta. Konepellin etureuna puolestaan suojasi huonosti jalankulkijan lantion seutua eikä saanut yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Trax-malleissa, ja se vastaa Euro NCAP:n vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ja kuljettajan asettama huippunopeuden säädin ovat vakiovarusteita.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2013
 • Auton valmistaja:

  Chevrolet
 • Malli:

  Trax
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  94%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  64%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  81%
  100%