Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Chevrolet Spark 2009

aikuismatkustajien suoja 29/36 (81 %)
lasten suoja 38/49 (78 %)
jalankulkijatörmäys 16/36 (43 %)
turvavarusteet 3/7 (43 %)

Chevrolet Spark sai tulokseksi 4 tähteä

Chevrolet Sparkin varustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyn ja päätä suojaavan turvaverhon. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistutin. Takapenkin reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Sparkin matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukeista törmäyksessä saadut arvot osoittivat pään ja niskan saavan hyvän suojan, mutta rintakehän saama suoja oli vähäistä. Kojelaudan rakenteet muodostavat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että etumatkustajan polville ja reisille. Sivutörmäystestissä Spark sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja arvioitiin riittäväksi ja muiden kehonosien osalta hyväksi. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja oli vähäistä.

Lasten suoja

Etu- ja sivutörmäyksessä Spark sai täydet pisteet 3-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Sekä 3- että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket istuivat kasvot menosuuntaan. Myös pää pysyi hyvin paikoillaan molemmissa testeissä. Sivutörmäyksessä molemmat nuket pysyivät hyvin aloillaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytön. Kuljettaja ei kuitenkaan saa tarpeeksi selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen vaaroista, mikäli turvatyynyä ei ole kytketty pois käytöstä, varoitetaan selkeästi kiinteällä merkinnällä.

Jalankulkijatörmäys

Sparkin puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureunan antama suoja jalankulkijan jaloille arvioitiin heikoksi, eikä Spark saanut yhtään pistettä. Aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa konepeiton antama suoja oli pääosin huono.

Turvavarusteet

Turvavyömuistuttimet jokaiselle matkustajalle ovat vakiovarusteena kaikissa Spark-malleissa. Elektronista ajonvakautusjärjestelmää ei ole saatavilla mihinkään malliin, mutta Chevrolet kertoi Euro NCAPille sellaisen tulevan lisävarusteeksi joihinkin malleihin vuonna 2010.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

4/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Chevrolet
 • Malli:

  Spark
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  81 %
 • Lasten turvallisuus:

  78 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  43 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  43 %