Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Chevrolet Malibu 2011

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 20 pistettä (57 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Chervolet Malibu sai tulokseksi 5 tähteä

Chervolet Malibun varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on kaksivaiheiset esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan kaikki vartalon osa-alueet saivat hyvän suojan ja auto ansaitsi täydet pisteet. Testinuket osoittivat, että kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Chevrolet pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä vartalon kaikki osa-alueet saivat hyvän suojan, ja Malibu sai testissä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä vatsan alueen saama suoja oli vähäinen. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei saa selvää tietoa turvatyynyn tilasta. Turvaistuimen käytön vaarallisuudesta etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan suurimmalle osalle vartalon osa-alueita, mutta huonon joillekin osa-alueille. Konepeiton etureuna antoi pääasiallisesti huonon suojan. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan, mutta aikuisen pään iskukohdissa suoja oli pääasiallisesti huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan sekä etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Turvavyömuistuttimet ovat saatavilla myös takapenkille, mutta ne eivät täytä Euro NCAP:n varustevaatimuksia. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Malibuun.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Chevrolet
 • Malli:

  Malibu
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  94 %
 • Lasten turvallisuus:

  83 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  57 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  71 %