Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Chevrolet Cruze 2009

aikuismatkustajien suoja 35/36 (96 %)
lasten suoja 41/49 (84 %)
jalankulkijatörmäys 12/36 (34 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Chevrolet Cruze sai tulokseksi 5 tähteä

Chevrolet Cruzen varustelu sisältää kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt ja päätä suojaavan turvaverhon. Etuistuinten turvavöissä on kaksoiskiristimet ja voimanrajoittimet sekä turvavyömuistuttimet. Takapenkin reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet ja top tether -ankkurit lastenistuimia varten. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Cruze sai täydet pisteet etutörmäystestissä. Sekä kuljettaa että etumatkustajaa simuloiva nukke sai hyvän suojan kaikille vartalonosilleen. Matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa, eikä tuulilasin pilari liikkunut taaksepäin kuin 5 millimetriä. Chevrolet pystyi osoittamaan, että auto turvaa yhtä hyvin erikokoisia ja eri asennoissa istuvia matkustajia. Myös sivutörmäystestissä auto sai täydet pisteet. Pylvästestissä vain rintakehän osalta auto ei saanut täysiä pisteitä, mutta suoja arvioitiin silti riittäväksi. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahdustestissä suoja oli hyvä.

Lasten suoja

Etu- ja sivutörmäyksessä Cruze sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Sivutörmäyksessä 3-vuotiasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liian voimakas, ja molemmat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, mikä mahdollistaa selkä menosuuntaan asennettavan turvaistuimen käytön. Kuljettaja ei kuitenkaan saa tarpeeksi selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Selkä menosuuntaan asennettavan lastenistuimen vaaroista, mikäli turvatyynyä ei ole kytketty pois käytöstä, varoitetaan selkeästi kiinteällä merkinnällä.

Jalankulkijatörmäys

Cruzen puskuri sai täydet pisteet jalankulkijoiden jaloille antamastaan suojasta. Konepeiton etureunan antama suoja jalankulkijan jaloille arvioitiin heikoksi, eikä Cruze saanut yhtään pistettä. Konepeiton antama suoja lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa oli pääosin vähäinen ja aikuisen pään kohdalla heikko.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja etuistuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiona kaikissa Cruze-malleissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Chevrolet
 • Malli:

  Cruze
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  96%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  34%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%