Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Chevrolet Captiva 2011

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (88 %)
lasten suoja 40 pistettä (82 %)
jalankulkijatörmäys 17 pistettä (48 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

Chevrolet Captiva sai tulokseksi 5 tähteä

Chevrolet Captivan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on kaksoisesikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Captivan matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Chevrolet osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Kaikki vartalon osat saivat hyvän suojan sivutörmäystestissä ja auto sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli vähäistä. Istuin ja pääntuki antoivat vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista.
Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, eikä pää näin ollen altistunut loukkaantumisriskille. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän selkeää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä jätettiin pisteittä. Selkeä varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä

Jalankulkijatörmäys

Konepeiton etureuna suojasi kokonaisuudessaan heikosti jalankulkijaa. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi valtaosin hyvän suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli heikko useimmissa testatuissa kohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovaruste samoin kuin etuistuinten turvavyömuistuttimet. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Chevrolet
 • Malli:

  Captiva
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  82%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  48%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%