Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Chevrolet Aveo 2011

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (95 %)
lasten suoja 43 pistettä (87 %)
jalankulkijatörmäys 19 pistettä (54 %)
turvavarusteet 7 pistettä (93 %)

Chevrolet Aveo sai tulokseksi 5 tähteä

Chevrolet Aveon varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Aveon matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Chevrolet pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Aveo sai täydet pisteet sivutörmäyksessä antamalla hyvän suojan kaikille vartalon osille. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Aveo sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kytkin on selkeästi merkitty ja kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta. Pysyvästi kiinnitetyt varoitukset varoittavat turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi enimmäkseen hyvän suojan jalankulkijan jaloille, mutta konepeiton etureuna suojasi niitä heikosti. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan. Sen sijaan aikuisen pään iskukohdissa suoja oli valtaosin huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena kaikissa Aveo-malleissa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettaja saa varoituksen, mikäli esiasetettu maksiminopeus ylittyy, joten Aveo sai pisteitä järjestelmästä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Chevrolet
 • Malli:

  Aveo
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  54%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  93%
  100%