Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

BMW X3 2011

aikuismatkustajien suoja 32 pistettä (88 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 19 pistettä (53 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

BMW X3 sai tulokseksi 5 tähteä

BMW X3:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

BMW X3:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. BMW osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. X3 sai täydet pisteet sivutörmäyksessä antamastaan suojasta. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikko. Istuin ja pääntuki antoivat vain vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

BMW X3 sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä ja menetti vain pisteen osan 1,5-vuotiasta simuloivalle nukelle antamastaan suojasta. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä testissä. Aurinkosuojaan pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Konepeiton etureuna suojasi puolestaan heikosti jalankulkijaa. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi vain vähäisen tai huonon suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli hyvä monissa kohdin ja heikko joissakin kohdin.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena X3:ssa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita, mutta takaistuimille muistuttimia ei ole. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla X3:een.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  BMW
 • Malli:

  X3
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  53%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%