BMW X3 2008 | Autoliitto

Olet täällä

BMW X3 2008

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

etutörmäys 12 (75%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 5 (14%)
lasten suoja 39 (80%)

 

BMW X3 sai neljä tähteä viidestä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli yksi tähti neljästä.

 

BMW X3 varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etuistuimilla on turvavöiden esikiristimet ja voimanrajoittimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla. Auto on varustettu elektronisella ajonvakautusjärjestelmällä, elektronisella jarruvoimien jaolla, aktiivisilla pääntuilla ja ABS-jarruilla kaarrejarrutus-järjestelmällä.

 

Etutörmäystesti

Matkustamo säilytti törmäyksessä hyvin muotonsa. Auton kojelaudan rakenteet aiheuttavat loukkaantumisriskin sekä kuljettajan että matkustajan polville ja reisiluille.

 

Sivutörmäystesti

Törmäyksen puoleinen takaovi aukesi sekä pylväs- että sivutörmäystestissä. Tämä vähensi auton saamaan pistemäärää, muuten auto olisi saanut täydet pisteet.

 

Lapsiturvallisuus

X3 sai täydet pisteet kolmivuotiaalle lapsimatkustajalle tarjoamastaan suojasta. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten ovat saatavissa myös etumatkustajan paikalle. Etumatkustajan paikalla oleva turvatyyny on myös mahdollista kytkeä pois päältä.

Turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistuttava varoitustarra ei kuitenkaan ollut riittävän selvä, eikä Isofix-kiinnikkeiden sijaintia ollut merkitty riittävän selkeästi.

 

Turvavyömuistutin

BMW ei pyytänyt Euro NCAP:a arvioimaan turvavyömuistutinta.

 

Jalankulkijaturvallisuus

BMW X3 jäi testissä pisteittä jalankulkijoiden jalkojen suojauksesta. Konepeiton osa, johon jalankulkijan pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, arvioitiin suojaukseltaan heikoksi.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin