Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

BMW X1 2010

aikuismatkustajien suoja 31 pistettä (87 %)
lasten suoja 42 pistettä (86 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (64 %)
turvavarusteet 5 pistettä (71 %)

BMW X1 sai tulokseksi 5 tähteä

BMW X1:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Kuljettajalle ja etumatkustajalle on turvavyömuistuttimet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

X1:n matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa, ja tuulilasin pylväs liikkui taaksepäin alle 5 millimetriä. Testinukkejen lukemat osoittivat, että kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut oli hyvin suojattu. BMW pystyi osoittamaan, että X1 suojaisi erikokoisia ja eri istuma-asennoissa istuvia matkustajia yhtä tehokkaasti. Sivutörmäystestistä X1 sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä X1:n rintakehälle antama suoja oli vähäinen. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

Lasten suoja

X1 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Etutörmäyksessä pään liikkuminen oli hyvin kontrolloitua ja sivutörmäyksessä sekä 1,5-vuotiasta että 3-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan. BMW:n jälleenmyyjät voivat kytkeä etumatkustajan turvatyynyn pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan selkeästi.

Jalankulkijatörmäys

Euro NCAPin jalankulkijatörmäystesti muuttui vuodelle 2010 osana arvosteluasteikon päivittämistä. X1 arvioitiin uuden asteikon mukaisesti. X1:n puskuri suojasi hyvin jalankulkijoiden jalkoja ja sai täydet pisteet. Konepeiton etuosa sen sijaan suojasi huonosti, eikä X1 saanut siitä yhtään pistettä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta lähes koko konepeitto reuna-alueet mukaan lukien antoi hyvän suojan. Aikuisen pään todennäköisten iskukohtien osalta suoja oli hyvä joillain kohdin, mutta heikko lähellä tuulilasia.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan sekä etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa X1-malleissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  BMW
 • Malli:

  X1
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  87 %
 • Lasten turvallisuus:

  86 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  64 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  71 %