BMW X1 2009 | Autoliitto

Olet täällä

BMW X1 2009

TEST 2009
Aikuisten turvallisuus
87
Lasten turvallisuus
86
Jalankulkijoiden turvallisuus
63
Turvallisuus-järjestelmät
71

aikuismatkustajien suoja 31/36 (87 %)
lasten suoja 42/49 (86 %)
jalankulkijatörmäys 23/36 (63 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

BMW X1 sai tulokseksi 5 tähteä

 

BMW X1:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan kaksivaiheiset etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Kuljettajalle ja etumatkustajalle on turvavyömuistuttimet. Autossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

 

Aikuismatkustajien suoja

 

X1:n matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa, ja tuulilasin pylväs liikkui taaksepäin alle 5 millimetriä. Testinukkejen lukemat osoittivat, että kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut oli hyvin suojattu. BMW pystyi osoittamaan, että X1 suojaisi erikokoisia ja eri istuma-asennoissa istuvia matkustajia yhtä tehokkaasti. Sivutörmäystestistä X1 sai täydet pisteet antamalla hyvän suojan koko vartalolle. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä X1:n rintakehälle antama suoja oli vähäinen. Myös peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa matkustajien suoja oli vähäinen.

 

Lasten suoja

 

X1 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Etutörmäyksessä pään liikkuminen oli hyvin kontrolloitua ja sivutörmäyksessä sekä 1,5-vuotiasta että 3-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan. BMW:n jälleenmyyjät voivat kytkeä etumatkustajan turvatyynyn pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan selkeästi.

 

Jalankulkijatörmäys

 

X1:n puskuri suojasi hyvin jalankulkijoiden jalkoja ja sai täydet pisteet. Konepeiton etuosa sen sijaan suojasi huonosti, eikä X1 saanut siitä yhtään pistettä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta lähes koko konepeitto reuna-alueet mukaan lukien antoi hyvän suojan. Aikuisen pään todennäköisten iskukohtien osalta suoja oli hyvä joillain kohdin, mutta heikko lähellä tuulilasia.

 

 

Turvavarusteet

 

Ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan sekä etumatkustajan turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa X1-malleissa.

 

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Jaa muillekin