Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

BMW 5-sarja 2010

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (95 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 28 pistettä (78 %)
turvavarusteet 7 pistettä (100 %)

BMW 5-sarja sai tulokseksi 5 tähteä

BMW 5-sarjan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyyny. Kuljettajan turvavyössä on kaksivaiheinen ja etumatkustajan turvavöissä yksivaiheinen esikiristin.

Aikuismatkustajien suoja

BMW 5-sarjan matkustamon rakenteet säilyttivät törmäyksessä hyvin muotonsa. Testinukkien lukemat osoittivat, että kuljettajan ja matkustajan polvet ja reisiluut oli hyvin suojattu. BMW pystyi osoittamaan, että 5-sarja suojaa erikokoisia ja eri istuma-asennoissa istuvia matkustajia yhtä tehokkaasti. Sivutörmäystestistä 5-sarja sai täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä auto antoi hyvän suojan päälle ja lantiolle, rintakehä ja vatsan alue saivat myös riittävän suojan. Peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa suoja oli hyvä.

Lasten suoja

BMW 5-sarja sai täydet pisteet etu- ja sivutörmäystesteissä, joissa käytettiin 3-vuotiasta lasta simuloivaa nukkea. Testinuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäyksessä. 1,5- ja 3-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin turvaistuimissaan sivutörmäystestissä. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa tarpeeksi selkeää tietoa turvatyynyn tilasta. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan selkeästi kiinteällä opasteella.

Jalankulkijatörmäys

5-sarja on varustettu ”aktiivisella konepeitolla”. Kun törmäys jalankulkijaan tapahtuu, konepeiton kaikki neljä kulmaa nousevat ja tekevät tilaa konepeiton ja sen alla olevien jäykkien rakenteidenväliin. Tämä vaimentaa jalankulkijan iskeytymisvoimaa ja alentaa loukkaantumisriskiä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien osalta konepeitto antoi hyvän suojan ja sai täydet pisteet. 5-sarja sai aikuisen pään todennäköisissä iskukohdissa korkeat pisteet. Konepeiton etureuna ei sen sijaan saanut yhtään pistettä jalankulkijan jaloille antamastaan suojasta, mutta puskuri sai tästä täydet pisteet.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC), maksiminopeuden säädin ja kaikkien istuimien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita kaikissa 5-sarjan malleissa.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2010
 • Auton valmistaja:

  BMW
 • Malli:

  5-sarja
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  78%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  100%
  100%