Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

BMW 3-sarja 2005

etutörmäys 16 (100%)
sivutörmäys 17 (94%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 35 pistettä
jalankulkijatörmäys 4 (11%)
lasten suoja 39 (80%)

Uusi 3-sarja sai viisi tähteä aikuismatkustajien suojasta. Kolaritilanteessa vakaat ohjaamon rakenteet tarjoavat hyvän turvan kaikille matkustajille. A-sarja saavutti melkein täydet pisteet etutörmäyksessä, ja testin jälkeen kuljettajan puoleinen ovi avautui lähes normaalisti. Turvajärjestelmät sisältävät kaksivaiheiset etuturvatyynyt, kuljettajan ja etumatkustajan polviturvatyynyt sekä esikiristimillä ja voimanrajoittimilla varustetut turvavyöt. Turvavyömuistutin löytyy etuistuimista. Lapsiturvallisuus oli hyvällä tasolla, mutta jalankulkijaturvallisuus heikko.

Etutörmäys

Kori kärsi minimaalisia muodon muutoksia, ja kuljettajan ovi pystyttiin avaamaan normaalisti törmäyksen jälkeen. Turvajärjestelmät toimivat hyvin, ja testinukkeihin kohdistunut kuormitus oli vähäistä. Edessä istuvien polvien ja reisien suojaamiseksi on nähty paljon vaivaa. Jalkatilan muodonmuutokset olivat vähäisiä, ja paksu pehmuste tarjosi suojaa jaloille. Polkimien liike törmäystilanteessa oli hallittua.

Sivutörmäys

Vaikuttava sivutörmäyssuoja sisältää istuimiin asennetut ylävartaloa ja lantiota suojaavat sivuturvatyynyt sekä turvaverhot, jotka palvelevat myös takamatkustajia.

Lapsiturvallisuus

Testiauton etumatkustajan turvatyyny voitiin kytkeä manuaalisesti toiminnasta. Tämä on kuitenkin lisävaruste. Pois kytketystä turvatyynystä varoittava kuvio ja sen yhteydessä oleva teksti ovat nähtävissä auton kattoon (taustapeilin viereen) sijoitetusta konsolista. Kumpikin lapsi istui Fair Bimbo Fix -istuimessa, joka oli kiinnitetty tukijalalla varustettuun ISOFIX-järjestelmään. Vanhempi lapsi istui kasvot menosuuntaan ja nuorempi selkä menosuuntaan. Molemmat lapset olivat hyvin turvattuina kummassakin testissä. Matkustajan ovessa sekä auton tuulilasissa oli turvatyynystä kertova kuvatarra. Kummatkin tarrat olivat kuitenkin irrotettavissa, eikä kumpikaan varoittanut vaarasta asennettaessa lasten istuin etuistuimelle selkä menosuuntaan.

Jalankulkijaturvallisuus

Auto sai vain neljä pistettä 36 mahdollisesta. Pehmusteita oli vain hyvin pienillä alueilla niillä kohtaa, mihin aikuisen ja lapset päänalueet todennäköisesti törmäyksessä osuvat. Konepeiton etureunan ja puskurien suoja oli olematonta: kaiken kaikkiaan pettymys uuden auton testituloksen kohdalla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2005
 • Auton valmistaja:

  BMW
 • Malli:

  3-sarja
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä