Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

BMW 1-sarja 2012

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (91 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 23 pistettä (63 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

BMW 1 -sarja sai tulokseksi 5 tähteä

BMW 1 -sarjan arvostelu on päivitetty vuodelta 2011 vuoden 2012 testejä varten. Autoon ei ole tehty muutoksia, ja testitulokset on siirretty vuodelta 2011 vuoteen 2012. Vuoden 2012 arvostelu kuvaa 1-sarjan suoriutumista kolaritesteissä Euro NCAP:n uusimman vaatimustason mukaan.

BMW 1 -sarjan varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

BMW 1 -sarjan matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. BMW osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä BMW 1 -sarja antoi riittävän suojan rintakehälle ja sai täydet pisteet muille kehon osa-alueille antamastaan suojasta. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli heikko. Istuin ja pääntuki antoivat vain vähäisen suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

BMW 1 -sarja sai täydet pisteet 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Kasvot menosuuntaan istuneen 3-vuotiasta simuloivan nuken pään liike ei ollut liiallista etutörmäystestissä. Sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä lisävarusteisella kytkimellä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävän hyvää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä ei saanut pisteitä testissä. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä.

Jalankulkijatörmäys

Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi hyvän suojan ja sai täydet pisteet. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli monissa kohdin heikko ja joissakin kohdin hyvä. Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille kaikissa testatuissa kohdissa ja sai täydet pisteet. Konepeiton etureuna suojasi puolestaan heikosti jalankulkijaa, eikä saanut yhtään pistettä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena BMW 1 -sarjassa, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on saatavilla BMW 1 -sarjaan, mutta sen asennusmäärät eivät vastaa NCAPin vaatimuksia. Säädintä ei huomioitu testeissä.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  BMW
 • Malli:

  1-sarja
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  63%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%