Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

BMW 1-sarja 2004

etutörmäys 14 (81%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 2 (6%)
Lasten suoja 35 (71%)

1-sarjan kori on erittäin vahva, mistä auto sai täydet viisi tähteä. Kuljettajan rintakehään kohdistui etutörmäyksessä kuitenkin iso kuormitus. Suoja sivutörmäyksessä oli parempi. Älykäs turvavyömuistuttaja löytyy kuljettajan lisäksi myös etumatkustajan istuimesta. Lasten suoja oli molempien lasten kohdalla vain kohtalainen. Isomman 5-sarjan tavoin jalankulkijan suoja oli 1-sarjassa erittäin huono.

Etutörmäys

Kori osoittautui erittäin vahvaksi. Ohjaamon muodossa oli havaittavissa vain hyvin vähäisiä muutoksia. Kuljettajan puoleinen ovi pystyttiin avaamaan törmäyksen jälkeen lähes normaalisti. Jalkatilan muodon muutos oli sekin hyvin vähäinen, ja polkimien liike törmäyksessä oli hallittu. Autossa on kaksivaiheiset etuturvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet. Kuljettajan polvet olivat loukkaantumisvaarassa kojelaudan takaisten kovien rakenteiden takia. Maton alla olevat toppaukset suojasivat jalkoja.

Sivutörmäys

Suoja sivutörmäyksessä on vaikuttava. Se sisältää oveen asennetut sivuturvatyynyt sekä turvaverhot. Korin rakenteet ja muut turvajärjestelmät suojasivat hyvin matkustajia sekä sivu- että pylvästestissä.

Lasten turvaistuin

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin sisäpeiliin asennettu huomiovalo palaa. Molemmat suositeltavat istuimet olivat merkkiä Fair Bimbo Fix. Istuimet asennettiin kasvot menosuuntaan hyödyntäen ISOFIX-kiinnikkeitä ja tukijalkaa. Molempien lasten rintakehään kohdistui vahva rasitus etutörmäyksessä, mutta sivutörmäyksessä suoja oli hyvä. Turvaistuimien käytöstä kertoi kaavio etumatkustajan ovipilarista ja teksti tuulilasista. Molemmat ohjeet olivat irrotettavissa, eikä kumpikaan sisältänyt varoitusta lapselle aiheutuvasta hengen- ja loukkaantumisvaarasta, jos lapsi istuu istuimessa selkä menosuuntaan ja etumatkustajan turvatyyny on käytössä.

Törmäys jalankulkijaan

Jalankulkijan suoja oli erittäin huono, minkä vuoksi auto sai vain kaksi pistettä. Jatkossa BMW:n täytyy huomioida jalankulkijoiden ja muun kevyen liikenteen turvallisuus paremmin.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  BMW
 • Malli:

  1-sarja
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  3/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä