Audi TT Roadster 2003 | Autoliitto

Olet täällä

Audi TT Roadster 2003

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus
-

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 12 (75%)
sivutörmäys 16 (89%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 0
kaikkiaan 28 pistettä
jalankulkijatörmäys 0 (0%)

Audi TT:n katto oli etutörmäystestissä alhaalla, jotta olosuhteet olisivat ”huonoimmat mahdolliset”. Sivutörmäystestissä katto kuitenkin laskettiin, jotta nähtäisiin kuljettajan loukkaantumisriski katon tukirakenteiden osumista. Vaikka Audi TT testattiin ilman turvaistuinta, sellainen kuitenkin voidaan asentaa etumatkustajan paikalle. Matkustajan turvatyyny on kytkettävissä pois päältä hansikaslokerosta löytyvällä kytkimellä. Päätä suojaava sivuturvatyyny suojasi pylvästestissä, mutta turvatyyny ei lauennut täydellisesti. Audi TT:n suoja jalankulkijoille oli todella surkea.
 

Etutörmäys

 

Turvatyyny suojasi kuljettajan pään, mutta turvavyön aiheuttama rintakehän kuormitus nousi korkeaksi. Matkustajan suoja oli parempi. Kuljettajan ovi on suunniteltu siirtämään törmäysenergiaa edestä taakse. Auton kori oli vakaa huolimatta yhden ovipuomin taipumisesta ja helmapellin muodonmuutoksesta. Sekä kuljettajan että etumatkustajan sääret olivat vaarassa loukkaantua ohjauspylvästä ja kojelautaa ympäröivien kovien rakenteiden iskuista.
 

Sivutörmäys

 

Kuljettajan rintakehää ja päätä suojaavat sivuturvatyynyt laukesivat myöhään sivutörmäyksessä. Pylvästestissä turvatyyny oli lauennut ennen pään osumista turvatyynyyn, mutta tyynyn yläosa työntyi ulos avonaisesta ikkunasta. Vaikka kuljettajan pää ei osunut pylvääseen, testaajat epäilivät pidemmän kuljettajan suojan olevan puutteellinen. Audin mukaan sivuturvatyyny täyttää kuitenkin amerikkalaiset turvakriteerit. Etuturvatyynystä huolimatta kuljettajan rintakehä oli vaarassa loukkaantua.
 

Lasten turvaistuin

 

Kaksipaikkaista TT:tä testattiin kahdella aikuistestinukella eikä lapsinukelle ja turvaistuimelle jäänyt tilaa. Matkustajan turvatyyny on kytkettävissä pois päältä hansikaslokerosta löytyvällä, avaimella käytettävällä kytkimellä. Poiskytkennästä kertova varoitusvalo on sijoitettu istuinten väliin ja vaihteenvalitsimen taakse.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Erittäin heikko suoja jalankulkijoille. Tulos oli nolla pistettä ja saman verran tähtiä. EuroNCAP kehottaa Audia parantamaan jalankulkijoiden suojaa merkittävästi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin