Audi Q5

aikuismatkustajien suoja 35,7 pistettä (93%)
lapsimatkustajien suoja 42,3 pistettä (86%)
jalankulkijan suoja 31,0 pistettä (73%)
turvavarusteet 7,0 pistettä (58%)

Audi Q5 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi Q5:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla, lisävarusteena etumatkustajan paikalla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan. Etumatkustajan kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja matkustajan kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan paitsi rintakehä, jonka suoja oli riittävää. Takamatkustajan niskan suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat piiskaniskuvammoilta hyvin. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ”Audi PreSense City” tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla ja ehkäisi suurinta testinopeutta lukuun ottamatta kaikki törmäykset.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä kuusivuotiasta simuloiva testinukke sai hyvän suojan kaikkiin vartalonosiin. 10-vuotiasta simuloivan testinuken niskan suoja oli vähäistä, mutta muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä kummankin nuken kaikille vartalonosille ja Q5 sai täydet pisteet. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Q5:ssä on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Järjestelmä toimi hyvin eri nopeuksilla ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuttaessa. Konepelti suojasi jalankulkijaa joko hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli valtaosin vähäistä tai riittävää. Jalankulkijan lantion suoja vaihteli hyvän ja huonon välillä.

Audin automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat. Järjestelmä esti törmäykset suurimmassa osassa testeistä.

Turvavarusteet

Vakiovarusteena oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä onnistui estämään tai lieventämään törmäykset kaikissa maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Lisävarusteena saatavaa aktiivista kaistavahtia ei testattu.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2017
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  Q5
 • Autoluokat:

  Isot maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  73%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  58%
  100%