Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi Q5 2009

aikuismatkustajien suoja 33/36 (92 %)
lasten suoja 41/49 (84 %)
jalankulkijatörmäys 12/36 (32 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Audi Q5 sai tulokseksi viisi tähteä.

Audi Q5:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan mukautuvat etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Etumatkustajien turvavöissä on esikiristimet ja sekä etu- että takamatkustajille turvavöissä on voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten. Etumatkustajille on turvavyömuistuttimet. Autossa on ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Q5:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. A-pilari liikkui taaksepäin vain 3 mm:ä. Mukautuvat turvatyynyt ja turvavyöt ajoittavat liikkeen ja määrän matkustajien koon ja törmäyksen voiman mukaan. Matkustajien suoja oli hyvä kaikissa osissa autoa. Ohjauspylväs aiheutti kuitenkin loukkaantumisriskin kuljettajan reisille. Sivutörmäystestissä Q5 sai täydet pisteet kaikilla osa-alueilla. Pylvästestissä rintakehän suoja oli kuitenkin vähäinen. Istuimet ja pääntuet antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa.

Lasten suoja

Q5 sai täydet pisteet sekä kolme- että puolitoistavuotiasta simuloivilla nukeilla tehdyissä etu- ja sivutörmäystesteissä. Kolmevuotiasta simuloivan nuken pään heilahdus ei ollut liian voimakas, kun turvaistuin oli asennettu kasvot menosuuntaan. Lisäksi sivutörmäyksessä molempien nukkejen päät oli hyvin suojassa. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Poiskytketystä turvatyynystä ei kuitenkaan ilmoiteta riittävän selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Q5:n konepeiton antama suoja kaikkien todennäköisten aikuisen päähän kohdistuvien iskukohtien osalta oli huono. Samoin konepeiton etureunan antama suoja jalankulkijoiden jaloille oli huono. Vain puskurin antamasta suojasta jalankulkijoiden jaloille Q5 sai täydet pisteet.

Turvavarusteet

Ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa Q5:n malleissa. Myös etumatkustajien turvavyömuistutin on vakiovaruste.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  Q5
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  92%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  84%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  32%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  71%
  100%