Audi Q3

Audi Q3 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi Q3:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikat, lisävarusteena etumatkustajan paikalla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Audi osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajien rintakehän suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Sivutörmäystestissä ja voimakkaammassa pylvästestissä kaikkien vartalonosien suoja oli hyvä ja Q3 saavutti täydet pisteet.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Takaistuinten geometrinen arviointi osoitti myös hyvää piiskaniskusuojaa. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etu- ja sivutörmäystesteissä sekä 6- että 10-vuotiasta simuloivat nuket saivat hyvän tai riittävän suojan koko vartaloon.

Etuistuimen turvatyyny on kytkettävissä pois päältä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon järjestelmän tilasta, ja järjestelmä saa tästä pisteet. Kaikki autoon tarkoitetut turvaistuimet saa asennettua kunnolla paikoilleen.

Muiden tienkäyttäjien suoja

Konepellin antama suoja jalankulkijan päälle oli pääosin hyvä tai riittävä, huono suoja oli vain jäykillä tuulilasin pylväillä. Puskuri tarjosi hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Lantion suoja oli vaihteleva.

Automaatinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee jalankulkijat ja pyöräilijät. Useimmissa kokeissa järjestelmä toimi hyvin ja onnistui välttämään tai lieventämään törmäyksiä, jopa yöllä jalankulkijoiden kohdalla.

Turvavarusteet

Q3:ssa on turvavyömuistutin etu- ja takapenkeillä. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi hyvin tai riittävästi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä. Vakiovarusteinen kaista-avustin auttaa pitämään auton ajoradalla sekä voi toimia myös vaikeammissa hätätilanteissa. Kuljettajan asettama nopeudenrajoitin auttaa hallitsemaan ajoneuvon nopeutta.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  Q3
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  95%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  76%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  85%
  100%