Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi Q3 2011

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (94 %)
lasten suoja 42 pistettä (85 %)
jalankulkijatörmäys 19 pistettä (52 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Audi Q3 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi Q3:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Q3:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Audi osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Q3 sai täydet pisteet sivutörmäyksessä antamastaan suojasta. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä ja muiden vartalon osien suoja hyvä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Kasvot menosuuntaan istuvan 3-vuotiasta lasta simuloivan nuken liike ei ollut liiallista. Sivutörmäyksessä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan turvaistuimissaan, eikä pää näin ollen altistunut loukkaantumisriskille. Pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selkeästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä. Kytkin, jolla turvatyynyn voi kytkeä pois, ei ole vakiona missään Q3-mallissa, joten sitä ei arvioitu Euro NCAPin testissä.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille ja sai täydet pisteet. Konepeiton etureuna suojasi puolestaan heikosti jalankulkijaa, eikä se saanut yhtään pistettä. Lapsen pään todennäköisten iskukohtien kohdalla konepeitto antoi valtaosin hyvän suojan. Aikuisen pään iskukohdissa suoja oli heikko useimmissa testatuissa kohdissa.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuimien turvavyömuistuttimet ovat myös vakiovarusteisia. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla Q3:een.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  Q3
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  94 %
 • Lasten turvallisuus:

  85 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  52 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  86 %