Audi Q2

aikuismatkustajien suoja 35,6 pistettä (93 %)
lapsimatkustajien suoja 42,6 pistettä (86 %)
jalankulkijan suoja 29,6 pistettä (70 %)
turvavarusteet 8,5 pistettä (70 %)

Audi Q2 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi Q2:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja

Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja

Polviturvatyyny: ei
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuinten reunapaikoilla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat saman tasoisen suojan. Matkustajanukke sai hyvän suojan kaikille elintärkeille vartalonosilleen.

Q2 sai täydet pisteet sivutörmäystestissä ja sitä voimakkaammassa pylvästestissä, sillä se suojasi hyvin kaikkia elintärkeitä vartalonosia.

Peräänajotestissä etuistuimet ja pääntuet sekä takaistuimet suojasivat hyvin peräänajon aiheuttamalta piiskaniskuvammalta. Audi Q2:ssa on automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä vakiovarusteena. Se toimii taajamanopeuksilla, joilla useat piiskaniskuvammat syntyvät. Euro NCAP testasi järjestelmää ja se onnistui estämään törmäämiseen paikallaan olevaan autoon kaikilla testatuilla nopeuksilla.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäystestissä sekä 10-vuotiasta että 6-vuotiasta simuloivat nuket saivat hyvän tai riittävän suojan kaikille elintärkeille vartalonosilleen. Sivutörmäystestissä suoja oli hyvä ja auto sai täydet pisteet. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin paikalle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Kuljettaja saama tieto turvatyynyn tilasta on selkeä.

Kaikki turvaistuimet, joita varten autossa on kiinnikkeet, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Konepellin jalankulkijan päälle antama suoja vaihteli hyvästä riittävään. Puskuri suojasi jalkoja hyvin kaikissa testatuissa kohdissa. Sen sijaan lantion suoja vaihteli hyvästä huonoon. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa myös jalankulkijat. Järjestelmä toimi hyvin Euro NCAP:n testeissä ja onnistui estämään yhteentörmäyksiä tai vähentämään niiden vaikutusta useissa eri testiskenaarioissa.

Turvavarusteet

Autossa on vakiovarusteena turvavyömuistuttimet kaikilla paikoilla. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä on vakiovaruste ja se toimii maantienopeuksilla. Järjestelmä toimi hyvin ja onnistui estämään törmäyksen lähes kaikissa testiskenaarioissa. Myös kaistavahti on vakiovaruste. Se varoittaa kuljettajaa, mikäli auto ajautuu liian lähelle kaistamerkintöjä ja ohjaa auton pehmeästi takaisin oikealle ajouralle.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2016
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  Q2
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  86%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  70%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  70%
  100%