Audi A6

aikuismatkustajien suoja 35,5 pistettä (93%)
lapsimatkustajien suoja 41,9 pistettä (85%)
jalankulkijan suoja 38,9 pistettä (81%)
turvavarusteet 9,9 pistettä (76%)

Audi A6 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi A6:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kaikilla paikoilla
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Lantioturvatyyny: kuljettaja, etumatkustaja, lisävarusteena takamatkustajien paikoilla
Polviturvatyyny: ei saatavilla
Turvavöiden esikiristimet: kaikilla paikoilla
Turvavöiden voimanrajoittimet: kaikilla paikoilla
Turvavyömuistuttimet: kaikilla paikoilla
Turvaistuinten Isofix-kiinnikkeet: takaistuimen reunapaikoilla, lisävarusteena etumatkustajan paikalla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät hyvin muotonsa etutörmäyksessä. Kuljettajan ja matkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Testin perusteella erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettajan ja takamatkustajan rintakehän suoja oli riittävä ja muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Sivutörmäystestissä kaikki elintärkeät vartalonosat saivat hyvän suojan. Sivutörmäystestiä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli vähäinen, mutta muiden vartalonosien suoja oli hyvä.

Peräänajotestissä etuistuimien ja pääntukien sekä takaistuinten suoja piiskaniskuvammoilta oli hyvä. Vakiovarusteinen automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarjoaa piiskaniskuvammaa vastaan lisäsuojaa. Järjestelmä toimi hyvin taajamanopeuksilla tehdyissä testeissä.

Lapsimatkustajien suoja

Etutörmäyksessä sekä kuusivuotiasta että 10-vuotiasta simuloivat testinuket saivat hyvän suojan lukuun ottamatta 10-vuotiaan testinuken niskaa, jonka suoja oli vähäinen. Sivutörmäystestissä molemmat nuket saivat hyvän suojan kaikille vartalonosille.

Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin tällä paikalla voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, ja järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, jotka autoon on tarkoitettu, sai asennettua kunnolla paikoilleen.

Jalankulkijan suoja

Audin A6-sarjassa on aktiivinen konepelti, joka nousee järjestelmän tunnistaessa törmäyksen jalankulkijaan ja tekee siten tilaa konepellin ja moottorin kovien osien väliin. Järjestelmä toimi hyvin eri nopeuksilla ja erikokoisiin jalankulkijoihin osuessa. Konepelti suojasi jalankulkijaa lähes kaikissa kohdissa hyvin tai riittävästi.

Puskurin suoja jalankulkijan jaloille oli hyvä, ja A6 sai tästä täydet pisteet. Jalankulkijan lantion saama suoja oli vaihtelevaa. Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee niin jalankulkijat kuin toiset ajoneuvot. Järjestelmä toimi hyvin ja onnistui estämään tai ehkäisemään törmäykset lähes kaikissa testeissä.

Turvavarusteet

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä toimi maantienopeuksilla tehdyissä testeissä hyvin. A6:n on vakiovarusteisen kuljettajan säätämän nopeusrajoittimen lisäksi saatavilla kehittyneempi järjestelmä, joka tunnistaa paikallisen nopeusrajoituksen ja kertoo sen kuljettajalle. Aktiivinen kaistavahti varoittaa kuljettajaa ja ohjaa auton takaisin kaistalle.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2018
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A6
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  93%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  85%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  81%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  76%
  100%