Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi A6 2011

aikuismatkustajien suoja 33 pistettä (91 %)
lasten suoja 41 pistettä (83 %)
jalankulkijatörmäys 15 pistettä (41 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Audi A6 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi A6:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan mukautuvat etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä mukautuvat voimanrajoittimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. A6:ssa on Audin mukautuvat etuturvatyynyt ja turvavyöt. Istuinten kiskoissa olevat anturit tunnistavat kuinka etäällä ratista (kuljettaja) tai kojelaudasta (etumatkustaja) istuvat. Turvatyynyjen venttiilit ja turvavöiden voimanrajoittimet säätyvät istuinetäisyyden mukaan sopiviksi.

Etutörmäystestissä järjestelmä toimi hyvin ja sekä kuljettajan että etumatkustajan päät saivat hyvän suojan. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Audi pystyi osoittamaan, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäystestissä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan. Kuljettajan oven lukko kuitenkin aukesi testissä, mikä johti pistemenetykseen. Pylvästestissä kuljettajan rintakehän suoja oli vähäistä. Istuin ja pääntuki antoivat vain hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

A6 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta lasta simuloivan nuken saamasta suojasta sekä etu- että sivutörmäyksessä. Jälleenmyyjä voi jälkiasennuksena asentaa lisävarusteisen kytkimen, jolla etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Koska kytkin ei ole vakiovarusteena missään A6-mallissa, järjestelmää ei huomioitu Euro NCAPin testissä. Turvaistuimen käytöstä etuistuimella ilman turvatyynyn pois kytkemistä varoitetaan vain kuvallisella ja helposti irtoavalla ohjeella.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille. Konepeiton etureuna suojasi puolestaan heikosti, eikä saanut yhtään pistettä. Lapsen ja aikuisen pään todennäköisten iskeytymiskohdissa konepeitto antoi valtaosin huonon suojan.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena A6:ssa ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien paikkojen turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2011
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A6
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  91%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  83%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  41%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  86%
  100%