Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi A6 2004

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 33 pistettä
jalankulkijatörmäys 3 (8%)
lasten suoja 39 (80%)

A6:n erittäin vahva korirakenne tarjoaa hyvän suojan matkustajille, mikä toi sille viisi tähteä. Auton turvavarusteluun kuuluvat kaksivaiheiset turvatyynyt sekä etuturvavöiden esikiristimet ja turvapysäyttimet. Myös takana reunapaikoilla matkustavien turvavöissä on turvapysäyttimet. Lisäksi autossa on istuimiin asennetut sivuturvatyynyt sekä päitä suojaavat sivuturvaverhot. Lasten turvaistuintestissä A6 pärjäsi hyvin, mutta jalankulkijan suojassa tulos oli huono.

Etutörmäys

Korirakenteiden muoto muuttui törmäyksessä vain hyvin vähän. Kuljettajan ovi pystyttiin avaamaan ja sulkemaan normaalisti testin jälkeen. Kaksivaiheiset turvatyynyt ja turvavöiden esikiristimet yhdessä turvapysäyttimien ja vahvan korirakenteen kanssa toimivat hyvin, joten törmäysrasitus matkustajien rintakehään ja jalkoihin oli vähäinen. Hyvästä ohjauspyörän ja sen säätömekanismin suunnittelusta huolimatta kuljettajan polvien osuminen niihin aiheuttaa loukkaantumisvaaran. Hansikaslokeron tukevarakenteinen kansi toimii suojana turvavöitä käyttämättömälle, mutta aiheuttaa loukkaantumis-riskin polville. Jalkatilojen muoto säilyi hyvin, ja polkimien liike törmäyksessä oli hyvin hallittu.

Sivutörmäys

A6:ssa on erittäin hyvä suoja sivutörmäystä vastaan. Turvavarustukseen kuuluvat istuimiin asennetut etumatkustajien ylävartaloa suojaavat turvatyynyt. Lisäksi päitä suojaavat turvaverhot toimivat sekä etu- että takamatkustajien turvana. Tämän seurauksena A6:lle annettiin täydet pisteet sekä sivu- että pylvästestistä.

Lasten turvaistuin

Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois käytöstä joko itse tai autoliikkeessä. Turvatyynyn tila on nähtävissä kojelaudan näytöltä. Turvaistuimessa selkä menosuuntaan istuvalle lapselle aiheutuvasta vaarasta vasten turvatyynyä istuttaessa löytyi irrotettava kaavio kojelaudan päädystä ja irrotettava teksti tuulilasista. Kumpikaan ei sisältänyt mainintaa lapselle aiheutuvasta hengen- ja loukkaantumisvaarasta. Molemmat testatut istuimet olivat merkkiä Fair Bimbo Fix. 3-vuotias lapsi istui kasvot menosuuntaan ja 18 kk ikäinen lapsi selkä menosuuntaan. Molempien istuimien asennuksessa hyödynnettiin ISOFIX-kiinnikkeitä ja tukikehikkoa. Kumpikin istuin tarjosi hyvän suojan, joskin etutörmäyksessä vanhemman lapsen rintakehään kohdistuva rasitus oli aavistuksen korkealla.

Törmäys jalankulkijaan

Jalankulkijoiden suoja oli huono. Vain kaksi konepellin kohtaa tarjosi jonkinasteista suojaa. Konepellin etureuna ja puskuri olivat jalankulkijoille ja muulle kevyelle liikenteelle vaarallisia. Audin on syytä keskittyä tämän turvallisuuskohdan parantamiseen.

Lisätietoja englanniksi: http://www.euroncap.com/tests/audi_a6_2004/207.aspx

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2004
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A6
 • Autoluokat:

  Isot autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä