Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi A4 2015

aikuismatkustajien suoja 34,5 pistettä (90 %)
lapsimatkustajien suoja 43 pistettä (87 %)
jalankulkijan suoja 27,4 pistettä (75 %)
turvavarusteet 9,9 pistettä (75 %)

Audi A4 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi A4:n turvavarustelu

Etuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja
Päätä suojaava turvaverho: kuljettaja, etumatkustaja, takamatkustajat
Sivuturvatyynyt: kuljettaja, etumatkustaja, takana lisävaruste
Lantioturvatyyny: ei

Polviturvatyyny: ei
Turvavöiden esikiristimet: kuljettaja, etumatkustaja, takamatkustajat
Turvavöiden voimanrajoittimet: kuljettaja, etumatkustaja, takamatkustajat
Turvavyömuistuttimet: kuljettaja, etumatkustaja, takamatkustajat
Isofix-kiinnikkeet turvaistuimille: takaistuimien reunapaikoilla, lisävarusteena etumatkustajan paikalla

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Kuljettajan ja etumatkustajan polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saivat samantasoisen suojan.

Koko keulan leveydeltä osuvassa etutörmäystestissä kuljettaja sai hyvän suojan kaikille vartalonosilleen lukuun ottamatta rintakehää, joka sai riittävän suojan. Takamatkustajan rintakehän suoja oli vähäinen, muille vartalonosille hyvä.

Sivutörmäystestissä A4 sai maksimipistemäärän antaen kaikille vartalonosille hyvän suojan. Tätä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän suoja oli vähäistä. Istuimet ja pääntuet antoivat peräänajon aiheuttamaa piiskaniskuvammaa vastaan hyvän suojan sekä etu- että takamatkustajille. Uudessa A4:ssä on automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä vakiona. Järjestelmä toimi hyvin matalilla taajamanopeuksilla, joissa monet piiskaniskuvammat syntyvät.

Lapsimatkustajien suoja

Molemmat testinuket istuivat selkä menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissa. A4 sai täydet pisteet 1,5-vuotiasta ja 3-vuotiasta lasta simuloiville nukeille antamastaan suojasta. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä, jolloin istuimelle voidaan asentaa selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin. Kuljettaja saa selvän tiedon turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä sai tästä pisteet. Kaikki turvaistuimet, joita varten autoon on suunniteltu kiinnikkeet, saa asennettua tarkoituksenmukaisesti.

Jalankulkijan suoja

Audi A4:ssä on ”aktiivinen” konepelti. Kun puskuriin sijoitetut sensorit tunnistavat osuman jalankulkijaan, konepelti kohoaa ja tekee tyhjää tilaa sen ja moottorin kovien rakenteiden väliin. A4:ssä järjestelmä toimi tehokkaasti eri nopeuksilla ja erikokoisten jalankulkijoiden kohdalla, joten auto testattiin konepelti yläasennossa. Suoja oli hyvä tai riittävä lähes kaikissa testatuissa kohdissa. Pisteet puskurin antamasta suojasta jalankulkijan jaloille ja lantiolle vaihtelivat vähäisestä hyvään. A4:n automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tunnistaa sekä jalankulkijan että muut autot. Euro NCAP alkaa arvioida kyseistä ominaisuutta vasta 2016, joten se ei saa pisteitä tässä testissä.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä ja kuljettajan sekä etumatkustajan ja takamatkustajien turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Enimmäisnopeudensäädin on lisävaruste eikä sen odoteta olevan useimmissa myydyissä Audi A4:issä. Tämä koskee myös kaistavahtia. Sen vuoksi niitä ei arvioitu testissä.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2015
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A4
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  90%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  87%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  75%
  100%