Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi A4 2008

etutörmäys 14 (88%)
sivutörmäys 18 (100%)
turvavöiden muistutusjärjestelmä 2
kaikkiaan 34 pistettä
jalankulkijatörmäys 14 (39%)
lasten suoja 41 (84%)

Audi A4 sai täydet viisi tähteä aikuismatkustajien kolariturvallisuudesta ja neljä tähteä viidestä lapsiturvallisuudesta. Jalankulkijaturvallisuuden testitulos oli kaksi tähteä neljästä.

Audi A4 varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan mukautuvat etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt sekä päätä suojaava turvaverho. Autossa on turvavyömuistutin sekä turvavöiden esikiristimet ja mukautuvat voimanrajoittimet etuistuimilla. Takaistuimella on turvavöiden voimanrajoittimet ja Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten sijaitsevat takaistuimen reunapaikoilla sekä etumatkustajan paikalla. Auto on varustettu aktiivisilla päätuilla, ABS-jarruilla, hätäjarrutehostimella, ESP-ajonvakautusjärjestelmällä, luistonestojärjestelmällä ja sähköisesti ohjatulla jarruvoimien jaolla.

Etutörmäystesti

Auton matkustamo kärsi merkityksettömiä muodonmuutoksia etutörmäystestissä, ja turvatyynyt ja turvavyöt suojasivat hyvin sekä kuljettajaa että etumatkustajaa.

Sivutörmäystesti

Auto sai täydet pisteet sekä sivu- että etutörmäystestissä.

Lapsiturvallisuus

Audi sai täydet pisteet puolitoistavuotiaan ja kolmivuotiaan lapsimatkustajan suojasta. Kuljettajalle ei kuitenkaan kerrottu riittävän selkeästi vaaroista, joita aiheutuu, jos selkä menosuuntaan asennettavaa turvaistuinta käytetään etuistuimella. Isofix-kiinnikkeiden sijainti takaistuimen reunapaikoilla oli merkitty selkeästi.

Turvavyömuistutin

Audi A4:ssä on turvavyömuistutin kuljettajan ja etumatkustajan paikalla ja se vastasi Euro NCAP:n vaatimuksia.

Jalankulkijaturvallisuus

Auton puskuri sai testissä täydet pisteet, mutta konepeiton etuosa jäi testissä pisteittä. Konepeiton osa, johon aikuisen jalankulkijan pää törmäystilanteessa todennäköisesti osuisi, arvioitiin suojaltaan heikoksi.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2008
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A4
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  5/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  2/5 tähteä