Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi A4 2001

etutörmäys 12 (75)
sivutörmäys 18 (100%)
kaikkiaan 30 (88%)
jalankulkijatörmäys 7 (19%)

Audi A4:n vahva matkustamo suojaa matkustajat hyvin. Turvatyynyjärjestelmä toimi hyvin suojaten etumatkustajat sekä etu- että sivutörmäyksessä ja takamatkustajien päät sivutörmäyksessä. Turvallinen A4 ansaitsee neljän tähden luokituksensa. Kuitenkin lasten ja jalankulkijoiden suojassa on merkittäviä puutteita. Matkustajan turvatyynyn aiheuttamasta vaarasta ei varoiteta riittävän hyvin ja jalankulkijaturvallisuus on laiminlyöty.

Etutörmäys

Turvajärjestelmät suojaavat päät ja niskat hyvin. Etuturvavöiden turvapysäyttimet ja pyrotekniset esikiristimet vähentävät etumatkustajien loukkaantumisriskiä. Kuljettajan rintakehä ei osunut ohjauspyörään, mutta rintakehään kohdistui suuri rasitus. Kytkin- ja jarrupoljinten irtoava kiinnitys osoittautui turvalliseksi kuljettajan jaloille. Aiempaan A4:n nähden polvet olivat paremmin suojattuja, mutta ohjauspylvään lukko ja säätövipu aiheuttavat edelleen loukkaantumisriskin. Valitettavasti takaistuimen keskipaikan kolmipisteturvavyö ei ole A4:ssä vakiovarusteena. Kaksipisteturvavyö saattaa aiheuttaa erittäin vakavia loukkaantumisia.

Sivutörmäys

Täydet pisteet sivutörmäystestissä. Sivutörmäyssuoja suojaa erityisesti pään hyvin.

Lasten turvaistuin

Matkustajan turvatyyny on vakiovaruste ja Audin on syytä paneutua vakavasti kunnollisten varoitusmerkintöjen asentamiseen. Vaikeaselkoinen kaavio ja irrotettava tarra tuulilasissa eivät sisällä mainintaa loukkaantumisen tai hengenvaarasta. Takaistuimen reunapaikkojen turvavyöt oli erityisesti adaptoitu turvaistuinten tiukan kiinnityksen mahdollistamiseksi, mutta tästä ei ollut selkeää ohjetta. VW-merkkiset Römer Prince ”Bobsy G1” Universal –turvaistuimet eivät suojanneet hyvin. Sivutörmäyksessä testinuken pää ei pysynyt istuimen sisällä ja etutörmäyksessä puolitoistavuotiaan niskaan kohdistui suuri rasitus.

Törmäys jalankulkijaan

A4:n suoja jalankulkijoille osoittautui olemattomaksi. Vain yhden tähden tulos merkitsee huomattavan suurta vahinkoa törmäyksessä jalankulkijaan.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2001
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A4
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä