Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi A3 2012

aikuismatkustajien suoja 34 pistettä (95 %)
lasten suoja 42 pistettä (87 %)
jalankulkijatörmäys 27 pistettä (74 %)
turvavarusteet 6 pistettä (86 %)

Audi A3 sai tulokseksi 5 tähteä

Audi A3:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet. Takaistuimen reunapaikoilla on Isofix-kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Aikuismatkustajien suoja

A3:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Audi osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Auto sai sivutörmäyksessä täydet pisteet. Sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä rintakehän saama suoja oli riittävä. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Etu- ja sivutörmäystestissä sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket pysyivät hyvin paikoillaan kasvot menosuuntaan asennetuissa turvaistuimissaan. Etumatkustajan turvatyyny voidaan kytkeä pois lisävarusteisella kytkimellä, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettaja ei kuitenkaan saa riittävää tietoa turvatyynyn tilasta, joten järjestelmä jätettiin pisteittä testissä. Aurinkosuojaan pysyvästi kiinnitetty varoitus varoittaa selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

Puskuri suojasi hyvin jalankulkijan jalkoja. Tästä ja konepellin antamasta suojasta lapsen pään todennäköisissä iskukohdissa auto sai täydet pisteet. Aikuisen pään iskukohdissa konepellin antama suoja oli valtaosin vähäinen tai huono. Samoin konepellin etureunan antama suoja jalankulkijan jaloille oli vähäinen tai huono.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Audi A3:ssa, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita. Kuljettajan asettaman huippunopeuden säädintä ei ole saatavilla.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A3
 • Autoluokat:

  Pienet perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  95 %
 • Lasten turvallisuus:

  87 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  74 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  86 %