Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Audi A2 2002

Etu 10 (63%)
sivu 16 (89%)
kaikkiaan 26 (76%)
jalankulkija 5 (14%)

Audi A2 selvisi testeistä tasaisen varmasti. Matkustamon rakenne muuttui etutörmäyksessä vain hiukan. Suoja sivutörmäyksessä oli hyvä. Audin aloitteesta A2 testattiin päätä suojaavalla sivuturvatyynyllä varustettuna. Lasten turvaistuinten antamassa suojassa oli puutteita ja jalankulkijoiden suoja oli heikko.

Etutörmäys

Matkustajan etuturvaturvatyyny on vakiovarusteena A2:ssa. Kuljettajan rintakehään kohdistui suuri rasitus, matkustajalle kohtalainen. Jalkatilan muoto muuttui vain hiukan ja ohjauspylväs liikkui vain rajoitetusti. Kuljettajan polvia on yritetty suojata, mutta testitulokset eivät tältä osin kuitenkaan vastaa EuroNCAP:n vaatimuksia. Pienissä autoissa polvien suojaus on havaittu erityisen vaikeaksi. Kojelaudan takaiset kovat rakenteet aiheuttivat merkittävän loukkaantumisriskin kuljettajan polville.

Sivutörmäys

Täydet pisteet sivutörmäystestistä. Audi toimitti testiautoon päätä suojaavan sivuturvatyynyn, joka osoittautui hyvin toimivaksi. Pylvästesti toteutettiin Audin kustannuksella. Koska päätä suojaava sivuturvatyyny ei ole vakiovaruste, tuloksissa ei ole huomioitu sivuturvatyynyn aiheuttamaa parannusta.

Lasten turvaistuin

Kaavio B-pilarissa ja irrotettava tarra tuulilasissa varoittivat asentamaan turvaistuinta etumatkustajan paikalle. Kummassakaan ei ollut mainintaa loukkaantumis- tai hengenvaarasta. Sekä kolme- että puolitoistavuotiaan lapsen kanssa käytettiin samaa selkä menosuuntaan asennettua turvaistuinta. Istuin suojasi hyvin sivu- mutta heikosti etutörmäyksessä, jossa puolitoistavuotiaan niska kuormittui liikaa ja kolmivuotiaan rintakehä kuormittui merkittävästi.

Törmäys jalankulkijaan

Aikuisten päähän kohdistuvissa iskuissa suuri tuulilasi suojasi jonkin verran. Muuten jalankulkijoiden suoja oli erittäin heikko.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2002
 • Auton valmistaja:

  Audi
 • Malli:

  A2
 • Autoluokat:

  Pienet autot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  4/5 tähteä
 • Lasten turvallisuus:

  -
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  1/5 tähteä