Itävallassa digitaalinen tiemaksutarra | Autoliitto

Olet täällä

Itävallassa digitaalinen tiemaksutarra

Kaikkien moottoriajoneuvojen on maksettava tiemaksuja lähes kaikilla Itävallan moottoriteillä ja moottoriliikenneteillä. Joillain tieosuuksilla on tämän lisäksi vielä erikoismaksuja.

 Alle 3,5 tonnin painoiset ajoneuvot

Alle 3,5 tonnia painaviin ajoneuvoihin on hankittava pakollinen joko tuulilasiin liimattava tiemaksutarra tai digitaalinen tarra (”Vignette”) moottori- ja moottoriliikenneteillä ajamista varten. Vuoden 2019 lopulla on tilapäisesti muutettu muutamia lyhyehköjä tieosuuksia maksuttomiksi.

Liimattavan tarran voi hankkia Itävallan rajan lähellä olevilta huoltoasemilta tai ASFINAG:n myyntipisteistä. Myyntipisteitä voi hakea verkossa osoitteessa.

Tuulilasiin liimattavan tarran vaihtoehtona on digitaalinen tarra, jonka voi tilata internetin kautta Itävallan moottoritieyhtiö tai Asfinagin ”Unterwegs”-mobiilisovelluksen kautta. Digitaalisen tarran voi hankkia myös liimattavien tarrojen myyntipisteistä.   

Hinnat vuonna 2022 (€):

                                                    1 vuosi*            2 kuukautta**  10 päivää

Moottoripyörä                           37,20                 14,10                 5,60

Auto, ajoneuvo,

jossa 2 tai useampi akselia,

kokonaismassa alle 3,5 tn***    93,80                 28,20                 9,60

 

* 14 kuukautta (edellisen vuoden joulukuun ensimmäisestä päivästä kuluvaa vuotta seuraavan vuoden tammikuun viimeiseen päivään)

** kahden kuukauden ajalle (esim. 05.01.–05.03. tai 31.07.–30.09.)

*** ”vinjettiä” ei tarvita matkailuperävaunulle erikseen.

Huom. Asiakkaan tulee varmistaa ostaessaan liimattavaa 10 päivän ja 2 kk tiemaksutarraa, että myyntipisteessä tarraan merkitään halutut voimassaolopäivät.

Yli 3,5 tonnin painoiset ajoneuvot

Jos moottoriajoneuvon kokonaismassa on yli 3 500 kg, on moottoriteillä ja moottoriliikenneteillä käytössä kilometrikohtaiset tiemaksut. Tällöin on hankittava tuulilasiin kiinnitettävä ”Go-box”-lähetin, jonka voi hankkia Asfinagin myyntipisteistä, joita on kaikilla tärkeimmillä kauttakulkureiteillä. Käsittelymaksu on 5 euroa.
GO-palvelupisteet:

Lisätietoa täällä.