Jere Kalliokoski kohtaa Pohjolan huiput Kouvolan Rallycross Festivaleilla | Autoliitto

Olet täällä

Jere Kalliokoski kohtaa Pohjolan huiput Kouvolan Rallycross Festivaleilla

22.08.2018

Tiedote 21.8.2018

EM-sarjassa kilpaileva Jere Kalliokoski kohtaa Pohjoismaiset rallicrosshuiput mestaruuden tuoneella Skodallaan Kouvolan Rallycross Festivaleilla. Mukana on Rally X Nordic-osakilpailun myötä yli kolmekymmentä Supercaria.

Alahärmäläisen Kalliokosken pääpaino tällä kaudella on rallicrossin EM-sarjassa, jossa hän on kilpaillut uudessa G-Fors teamissä Renaultilla. Vuoden 2016 Supercar-luokan suomenmestari lähtee mukaan Suomen suurimpaan crossikisaan tutulla mestaruuden tuoneella Skodalla. Edellisessä SM-osakilpailussa Jalasjärvellä Kalliokoski ajoi SRC-luokan Mersulla ja tuloksena oli semifinaalipaikka.

- Oli tosi virkistävää ajaa pitkästä aikaa ihan ilman menestyspaineita, senkun veti memään ja nautti. Nyt mennään samalla fiiliksellä pitämään hauskaa.

EM-sarjassa Kalliokoskella on ajokkina täksi kaudeksi valmistunut Renault Clio RS, Kouvolassa tykitetään Skoda Fabialla.

- Auto on sama millä voitin mestaruuden, siihen on tehty vain pieniä päivityksiä. Se on erilainen ajaa kuin Renault, joka vastaa kaasuun välittömästi, Skodassa pitää osata ennakoida mutkia ja tilanteita pienen viiveen takia. Pari treenipäivää Skodan kanssa on takana, Kouvolassa ja Hyvinkäällä, siinä tottui taas luottopeliin, AL-Härmää edustava nuorukainen kertoo testipäivien jälkeen.

Kouvolassa koetaan todellinen rallicrossin juhlaviikonloppu. Kahtena päivänä kilpailussa nähdään yli sata osallistujaa, ja kuninkuusluokan armottomaan menoon osallistuu yli kolmekymmentä kuljettajaa, Suomestakin Supercareissa on yli kaksikymmentä taistelijaa, mukana myös Kalliokosken kultakaudella pisteen päähän alahärmäläisestä jäänyt Aki Karttunen ja paikkakunnan suosikkikuljettaja, viime vuoden mestari Atro Määttä.

- Ajetaan pitkästä aikaa suomessa Supercarilla ja tuntuuhan se mukavalta kun Pohjoismaista tulee lajin huippuja mukaan. Tavoite on semifinaalissa, taso Rally X Nordicissa on erittäin kova, siellä on EM-sarjastakin muutamia kavereita ja tietysti nyt on ensimmäistä kertaa lähes kaikki Suomen kovimmat kuskit samaan aikaan viivalla. Tulee aivan huikea viikonloppu, Kalliokoski hehkuttaa.

Kilpailu Kouvolan Tykkimäessä alkaa SM-luokkien osalta lauantaina 25.8. klo 09.00 ja sunnuntaina 26.8. radalla nähtävät Supercarit aloittavat alustavan aikataulun mukaan alkueränsä klo 11.15, huomio että aikataulu saattaa muuttua. Semifinaalit ja finaalit ajetaan iltapäivällä. Nähtävää siis riittää molemmiksi päiviksi aamusta iltaan.

Kalliokoski Motorsport Facebook

Teksti: Toni Lönnroos, Kuva: AM

Jaa muillekin

Jaa muillekin