Kaikki ajankohtaiset

Kalmookankaan ratatyöt käynnissä

2.5.2024, klo 13.10

Kalmookankaan ratatyöt käynnissä

Seuran oma jokamiehenluokan rata Kalmookankaan rata Haaruksessa on muutostöiden alla. Pienen tauon jälkeen kaivinkoneen kauhat ovat isketty jälleen maahan. AL-Härmän hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Nukala on vastuussa, että työt etenevät.
-Paikalliset autourheilu henkiset maansiirtourakoitsijat ovat olleet kökässä jokainen omilla kalustoillaan. Paikalla on ollut viime kesästä kaivinkoneita, dumppereita ja kuorma-autoja. Viime syksynä on pohjaa kaivettu auki ja kangasta laitettu alle. Päällä on yli talven ollut hiekkaa, Nukala kertoo. Muutostöillä haetaan mahdollisuutta ajaa radalla nykyaikaista rallicrossia.
-Nyt kevään aikana radan reunoja avataan ja laitetaatn salaojaputket ja murketta päälle, Nukala jatkaa. Nukalan mukaan syksyllä olisi mahdollisuus kokeilla uutta noin 500 metrin osuutta kilpailu käytössä. Hankkeelle on Aisaparilta rahoitusta tavarahankintoihin.
Urakoitsijoina ovat toimineet Suomen Maa-Autot, SMA, Mika ja Jere Kalliokoski, GT Kaivuu Juha Suutarinen, Maanrakennus Kujala Seppo Kujala, Maanrakennus Jarmo Autio ja JP Metsäkoneurakointi Jorma Hirsimäki.
Teksti: Vesa Rauhala
Kuvat: Heikki Nukala