Kaikki ajankohtaiset

Jesper Rantaselle crosskartien piikkiluokan SM-pronssia

14.9.2023, klo 13.54

Rallicrossin SM-sarjan viimeinen kilpailu ajettiin viikonloppuna Joensuussa Ylämyllyn radalla. Jesper Rantanen ajoi 125/250cc -luokassa SM-pronssia. Debyyttikaudellaan Xtrem Junior -luokassa Jesper ylsi SM-pisteissä sijalle viisi.

Jesperiltä nähtiin taas tasaisen varmaa suorittamista. Jesper keräsi Ylämyllyn radalla alkuerien toiseksi parhaimmat pisteet. Semifinaalin voitto toi finaaliin lähtöruudun kaksi.

– Ajoin neljä ensimmäistä kilpailua 125-kuutioisella crosskartilla. Tähän kilpailuun lainasin pikkusisko Minean 250-kuutioista crosskartia. Ja hyvin sekin sopi käteen, Jesper sanoi.

Finaalissa Jesper taisteli sijoista 2-3 Eemil Piiran kiihdyttäessä jo lähtösuoralla kärkeen. Jesper ajoi ruutulipulle toisena.

Minea Rantanen ajoi viimeisen kilpailunsa 85cc -luokassa

Jesperin pikkusisko Minea ajoi toista kauttaan crosskartien 85cc -luokassa. Luokka oli osallistujamäärältään koko sarjan suurin.

Minean vauhti oli koko kauden todella hyvää ja kärkipaikoista käytiin kovaa taistelua.– Alkukausi oli hyvä ja olin SJM-pisteissä sijalla 6-7. Nokialla kanssakilpailijan päälle ajon vuoksi tullut keskeytys söi pisteitä, Minea kertoo.

Teksti: Rantanen RX -tiedotus
Kuvat: Toni Ollikainen / AKK