Kaikki ajankohtaiset

EV-Challenge sähköautojen kilpailussa 15. sija 27.4.2024

28.4.2024, klo 10.31
Kilpailuautomme EV-Challenge kilpailussa, valkoinen sähköauto
Polestar 2

Lauantaina 27.4. ajettiin sähköautojen epävirallinen taloudellisuusajo EV-Challenge. Kilpailuun osallistui 23 sähköautoa, eri kokoisia ja eri merkkisiä. Reittinä oli Etelä-Suomen päällystettyjä maanteitä reilun 240 km matkalta.

Hämeen Härkätien työryhmästä osallistui kilpailuun Seppo Yrjölä AL-Forssan seudun osasto kuljettajana ja Matti Karmaa AL-Nastolan osasto kartturina. Autona oli Polestar 2 Long Drive malli.

Kilpailussa oli neljä etappia, joista kahden etapin jälkeen oli tauko. Ennen taukoa ajetusta osuudesta otettiin kulutuslukema ja tauon jälkeen ajetusta osuudesta otettiin kulutuslukema. Tästä laskettiin keskiarvo ja saatiin kokonaiskulutus lukema. Kilpailussa käytetään massalaskentaa tuloksissa, jolloin kevyet pienet autot saavat lisäkertoimen ja raskaat isot tasoituskertoimen. Lisäksi kulutuslukemiin lisättiin tutkalla mitatut ylinopeudet sekä poikkeamat aikataulusta etapeilla. Tulokset löytyvät täältä.

Autokunta Seppo Yrjölä AL-Forssan seudun osasto kuljettajana ja Matti Karmaa AL-Nastolan osasto kartturina autonaan Polestar 2 sijoitus 15.