Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volvo V40 2012

aikuismatkustajien suoja 35 pistettä (98 %)
lasten suoja 37 pistettä (75 %)
jalankulkijatörmäys 32 pistettä (88 %)
turvavarusteet 7 pistettä (100 %)

Volvo V40 sai tulokseksi 5 tähteä

Volvo V40:n varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, päätä suojaava turvaverho ja sivuturvatyynyt sekä kuljettajan polviturvatyyny. Kuljettajan ja etumatkustajan turvavöissä on esikiristimet sekä voimanrajoittimet. Kaikilla paikoilla on turvavyömuistuttimet.

Aikuismatkustajien suoja

Volvo V40:n matkustamon rakenteet säilyttivät etutörmäyksessä hyvin muotonsa. Testinuket osoittivat, että etupenkeillä istuvien polvet ja reidet saivat hyvän suojan. Volvo osoitti, että erikokoiset ja eri asennoissa istuvat henkilöt saavat yhtä hyvän suojan. Sivutörmäyksessä kaikki vartalonosat saivat hyvän suojan ja auto ansaitsi täydet pisteet. Jopa sivutörmäystä voimakkaammassa pylvästestissä V40 sai täydet pisteet. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan peräänajoa seuraavaa piiskaheilahdusta vastaan.

Lasten suoja

Sekä 3-vuotiasta että 1,5-vuotiasta lasta simuloivat nuket istuivat kasvot menosuuntaan Volvon omissa turvaistuimissa. Sivutörmäyksessä molemmat nuket pysyivät hyvin pakoillaan turvaistuimissaan, mikä esti tehokkaasti osumista auton rakenteisiin. Volvo-jälleenmyyjät voivat kytkeä etumatkustajan turvatyyny pois lisävarusteisella kytkimellä, jolloin istuimella voidaan käyttää myös selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Vaihtoehtoisesti autoon on saatavana turvatyynyn kytkin, joka antaa selkeän tiedon turvatyynyn tilasta kuljettajalle. Autossa varoitetaan selvästi turvaistuimen käytöstä etuistuimella silloin, kun turvatyynyä ei ole kytketty pois.

Jalankulkijatörmäys

V40 on varustettu konepellin alla olevalla turvatyynyllä. Järjestelmä havaitsee osuman jalankulkijaan ja nostaa konepeltiä ylöspäin antaen paremman suojan jalankulkijan päälle. Turvatyyny kattaa myös tuulilasin pilarit, mikä parantaa suojaa näillä alueilla. Volvo osoitti, että järjestelmä toimii eri nopeuksilla ja havaitsee erikokoiset jalankulkijat. Järjestelmä toimi hyvin. Konepelti antoi hyvän suojan kaikissa kohdissa, joihin jalankulkijan pää mahdollisesti iskeytyisi, ja Volvo V40:stä tuli ensimmäinen auto, joka sai täydet pisteet tällä alueella. Konepellin etureuna antoi hyvän suojan jalankulkijan jaloille ja puskuri suojasi jalkoja valtaosin hyvin. V40:een on saatavilla AEB-jalankulkijatunnistin, joka aiheuttaa automaattisen jarrutuksen, mikäli jalankulkija on vaarassa jäädä alle.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiovarusteena Volvo V40:ssä, ja se vastaa Euro NCAPin vaatimuksia. Myös kuljettajan asettaman huippunopeuden säädin on vakiovaruste ja V40 ansaitsi siitä pisteitä. Kaikkien istuinten turvavyömuistuttimet ovat vakiovarusteita.

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2012
 • Auton valmistaja:

  Volvo
 • Malli:

  V40
 • Autoluokat:

  Perheautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  0%
  98%
  100%
 • Lasten turvallisuus:

  0%
  75%
  100%
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  0%
  88%
  100%
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  0%
  100%
  100%