Volvo S80 2000 | Autoliitto

Olet täällä

Volvo S80 2000

Aikuisten turvallisuus
Lasten turvallisuus
-
Jalankulkijoiden turvallisuus

Törmäystestin pisteet:

 

etutörmäys 11 (69)
sivutörmäys 18 (100%)
kaikkiaan 29 (85%)
jalankulkijatörmäys 14 (39%)

Suuri Volvo osoittautui erittäin turvalliseksi kaikissa testeissä. Sivutörmäyksissä päätä suojaa erinomaisesti sivuturvatyyny. Euro NCAP –testissä on aiemmin testattu Volvon selkä menosuuntaan sijoitettua turvaistuinta, joka on parhaita koskaan testattuja. Turvaistuimen suoja perustuu pitkälti lattian säilymiseen muuttumattomana, ja tämän testin tulos oli aiempia heikompi. Jalankulkijatörmäyksen tulos oli luokan keskitasoa. Pään suoja oli kohtuullinen, mutta reisiin ja sääriin kohdistunut kuormitus aggressiivista.
 

Etutörmäys

 

Matkustamo säilyi hyvin vakaana ja suojaa matkustajia hyvin. Polven alueelle ei kohdistunut merkittäviä iskuja, lukuunottamatta ohjauspylvään alaosaa. Useissa kohdissa jäykkien rakenteiden päällysteenä olleiden muovipehmusteiden suojaava vaikutus oli vähäinen. Pistemenetyksiä tuli myös oikeaan pohkeeseen kohdistuneesta suuresta rasituksesta.
 

Sivutörmäys

 

SIPS-sivuturvatyynyt osoittautuivat hyviksi, eikä Volvo S80 menettänyt pisteitä sivutörmäyksessä. Istuimeen asennettu turvatyyny suojasi rinnan ja vatsan alueita hyvin. Pylvästestissä päätä suojaava sivuturvatyyny havaittiin erittäin hyväksi pehmusteidensa ansiosta. Kuljettaja selviää sivulta tulevasta iskusta tämän turvavarusteen ansiosta.
 

Lasten turvaistuin

 

Volvon oma selkä menosuuntaan asennettu turvaistuin on testattu edellisen kerran vuonna 1998. Istuimen turvallisuus perustuu takatilan lattiaan kiinnitettyyn tukeen. Testissä yksi tuki liikkui rajusti eteenpäin puhkaisten ja repien lattian verhoilua. Volvon mukaan juuri markkinoille tullut Volvon uusi 0-3-vuotiaille lapsille tarkoitettu turvaistuin on asennettavissa kiinteästi istuimeen (ISOFIX), ja tämä parantaa turvaominaisuuksia.
 

Törmäys jalankulkijaan

 

Volvo S80:n etupää on erittäin jäykkä ja jalankulkijan suoja törmäystilanteessa on yleisesti ottaen heikko. Törmäyksessä lapseen pää säilyi kuitenkin suhteellisen hyvin suojattuna.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet euroncap.com sivuilta.

Jaa muillekin