Autoliiton tiepalvelu - hinausauto auttaa tien päällä

Volkswagen Tiguan 2009

aikuismatkustajien suoja 31/36 (87 %)
lasten suoja 39/49 (79 %)
jalankulkijatörmäys 17/36 (48 %)
turvavarusteet 5/7 (71 %)

Volkswagen Tiguan sai tulokseksi 5 tähteä

Volkswagen Tiguanin tulokset on laskettu uuden arvosteluasteikon mukaisesti. Auto on testattu ensimmäisen kerran vuonna 2007, eikä siihen ole tehty muutoksia.

Volkswagen Tiguanin varusteluun kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan etuturvatyynyt, sivuturvatyynyt, sekä päätä suojaava turvaverho. Sekä etu- että takaistuimilla on turvavöiden voimanrajoittimet, etuistuimilla lisäksi turvavöiden esikiristimet ja turvavyömuistuttimet. Isofix-kiinnikkeet lastenistuinta varten löytyvät takaistuimen reunapaikoilta. Autossa on myös ABS-jarrut ja elektroninen ajonvakautusjärjestelmä.

Aikuismatkustajien suoja

Matkustamo säilytti hyvin muotonsa törmäystilanteessa. VW on tehnyt paljon parannuksia, jotta kojelaudan aiheuttamat vammautumisriskit vähenisivät. Auton ohjauspylväs ja virtalukko aiheuttavat kuitenkin edelleen loukkaantumisriskin sekä kuljettajan polville ja reisiluille. Tiguan sai täydet pisteet sivutörmäystestistä, mutta pylvästestissä rintakehän suoja arvioitiin vähäiseksi. Istuin ja pääntuki antoivat hyvän suojan piiskaheilahdustestissä.

Lasten suoja

Auto sai täydet pisteet puolitoistavuotiaalle lapsimatkustajalle tarjoamastaan suojasta. Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois, jolloin istuimella voidaan käyttää selkä menosuuntaan asennettavaa lastenistuinta. Kuljettajalle annettava tieto turvatyynyn tilasta ei kuitenkaan ole riittävän selvä. Myöskään turvatyynyn poiskytkemisen tärkeydestä muistuttava varoitustarra ei ollut riittävän selvä, ja se lähti repimällä irti. Takaistuimen reunapaikkojen Isofix-kiinnikkeitä ei ollut merkitty selvästi.

Jalankulkijatörmäys

Auton puskuri sai testissä täydet pisteet jalankulkijoiden jalkojen suojauksesta, mutta konepeiton etureuna arvioitiin suojaukseltaan heikoksi.

Turvavarusteet

Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on vakiona kaikissa Tiguan-versioissa. Tiguanissa on turvavyömuistutin etumatkustajille.

Katso lisätiedot ja videoleikkeet osoitteesta euroncap.com

Kokonaisarvio:

5/5 tähteä

Auton tiedot

 • Testausvuosi:

  2009
 • Auton valmistaja:

  Volkswagen
 • Malli:

  Tiguan
 • Autoluokat:

  Pienet maastoautot

Arvio:

 • Aikuisten turvallisuus:

  87 %
 • Lasten turvallisuus:

  79 %
 • Jalankulkijoiden turvallisuus:

  48 %
 • Turvallisuusjärjestelmät:

  71 %